Cum cureți animalele de companie cu șervețele umede

Unele animale de companie se feresc de baie, dar este necesară pentru sănătatea lor. În anumite momente, pot fi folosite șervețele umede specifice pentru animalele de companie.

Igiena animalului de companie este importantă pentru sănătatea sa. Îmbăierea este o activitate consumatoare de timp și nu este întotdeauna plăcută pentru toate animalele de companie. În plus, uneori, animalul poate avea o problemă care împiedică îmbăierea lui, cum ar fi, de exemplu, o rană după o intervenție chirurgicală.

În aceste perioade, pot fi folosite șervețele umede pentru animale de companie. Dar care sunt cele potrivite? Cum se curăță animalul? Iată răspunsurile.

Ce șervețele să folosești?

Pe piață există un număr infinit de tipuri de șervețele umede, dar nu sunt potrivite pentru animalul de companie. Așa cum există șervețele umede pentru oameni ( adulți sau bebeluși umani), care pot fi folosite în diferite situații, așa există și pentru animale.

Amintește-ți întotdeauna că pielea și pH-ul unui animal sunt diferite de cele ale unei ființe umane, deci trebuie să alegi șervețele umede potrivite pentru acesta.

Alegerea șervețelelor potrivite pentru fiecare animal de companie este importantă pentru o bună îngrijire a pielii. Când pielea este bine îngrijită, animalul este protejat de atacuri externe.

Cum se utilizează șervețele umede pentru curățarea animalelor de companie

Șervețelele igienice mențin animalul curat într-un mod confortabil și ușor. Sunt potrivite în special pentru curățarea, dezodorizarea și lustruirea blănii animalului. De asemenea, trebuie amintit că șervețele umede ajută la curățarea blănii animalelor, dar nu vor fi niciodată la fel de eficiente ca baia.

Utilizarea lor este foarte simplă și le poți lua oriunde cu tine. De exemplu, sunt foarte confortabile de folosit în ocaziile în care animalul de companie se freacă de ceva urât mirositor în timpul plimbării în parc. Una dintre misiunile principale ale acestor șervețele este de a elimina mirosurile în mod eficient și rapid atunci când nu există altceva la îndemână.

Aplicarea șervețelelor umede este foarte simplă. Practic, acestea sunt utilizate în același mod în care sunt folosite la om: frecând zona care urmează să fie curățată, odorizată și lustruită. Trebuie doar să ai grijă în zonele sensibile, cum ar fi ochii, urechile, gura sau între degete.

Sunt astfel ambalate încât acestea să nu se usuce și să își piardă eficacitatea. Există de diferite dimensiuni și cu diferite mirosuri.

Există și mănuși. Acestea sunt vândute impregnate în soluția de curățare parfumată și pot fi o opțiune mai bună decât șervețele, în funcție de atitudinea fiecărui animal față de baie.

Acum, dacă ceea ce intenționezi este pur și simplu să îndepărtezi o anumită murdărie specifică animalului de companie, nu vrei să miroasă frumos sau să-i strălucească blana, poți folosi un prosop de casă. În acest caz, trebuie pur și simplu umezit cu apă, scurs și curățat animalul de companie.

Dacă această metodă este utilizată pentru curățarea animalului după o intervenție chirurgicală, ar trebui ales un prosop care nu lasă păr, deoarece ar putea infecta rana și ar putea cauza o mare problemă.

Tipuri de șervețele umede pentru animale de companie

Deoarece nu toate părțile pielii animalului sunt la fel și au cerințe diferite, există șervețele umede pentru fiecare zonă necesară. Diferențele se găsesc în tipul de zonă care trebuie curățată- pe corpul animalului de companie unele zone ale pielii sunt mai sensibile sau mai fine cu mai mulți pori. Iată diferitele tipuri de șervețele:

Utilizare generală: sunt cele mai puțin specifice, potrivite pentru toate tipurile de piele. Se recomandă utilizarea acestora pe tot corpul, cu excepția urechilor și a ochilor.

Urechi: dizolvă ceara acumulată și îndepărtează resturile de pe urechi. Foarte recomandate pentru animalele cu probleme frecvente ale urechii sau pentru cele care, datorită speciei sau rasei lor, au tendința de a acumula mizerie în ele.

Ochi: curățarea ochilor este esențială pentru a evita infecțiile oculare. La fel ca în cazul urechilor, există și specii și rase cu tendință la aceste boli.

Repelenți pentru insecte: în general se fabrică cu citronella. Este o plantă potrivită pentru a respinge insectele și are o aromă intensă și proaspătă.

Pentru orice altă nevoie, în funcție de tipul de piele al animalului de companie, poți merge întotdeauna la medicul veterinar, iar acesta îți va oferi mai multe informații despre această chestiune. Chiar și așa, după cum am văzut, baia nu este singura opțiune de igienizare în anumite ocazii. Șervețele umede pot fi foarte utile dacă știi cum și când să le folosești.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top