Cea mai nervoasă rasă de câine

Ați crezut că Chihuahua sau alte rase de câini mici sunt cele mai nervoase? Ei bine, nu este așa.

Se întâmplă frecvent să asociem nervozitatea la câini cu rasele mai mici. Din păcate, greșim. Cea mai nervoasă rasă de câine nu are nimic de-a face cu Chihuahua sau altă rasă de acest gen. Câinii de rasă mică nu sunt mai nervoși decât cei mai mari. Acesta lucru este un mit.

Cu toate acestea, pe lângă caracteristicile tipice ale unei rase, educația și experiențele de viață ale unui câine îl pot determina să se comporte într-un fel sau altul. În cele ce urmează vă vom dezvălui care este cu adevărat cea mai nervoasă rasă de câini.

De ce diferitele rase de câini au un caracter diferit?

Selecția antropică a diferitelor rase de câini din ultimii 200 sau 300 de ani și efortul de a păstra anumite caractere, atât fizice, cât și comportamentale, au făcut ca temperamentul raselor să fie foarte bine definit.

De exemplu, câinii de rasă mică sau cei în miniatură sunt rareori considerați câini de lucru sau de salvare. Corpul și caracterul lor nu au fost concepute pentru astfel de scopuri.

În principiu, câinii de rasă mică erau folosiți ca vânători de dăunători sau pentru a da alerta, așa cum este cazul rasei lhasa apso. Această rasă este rezistentă la frig, așa că poate sta afară. Prin urmare, când intră persoane străine în curte latră. Și nu face asta pentru a primi recompense. Este un comportament stocat în codul său genetic.

În urma studiilor realizate s-a ajuns la concluzia că multe dintre comportamentele inerente ale anumitor rase sunt stocate în codul lor genetic. Deși mai sunt multe de aprofundat despre acest subiect, caracterul unui câine sau predispoziția acestuia de a răspunde într-un mod specific la un stimul apare în ADN-ul său.

Border collie: cea mai nervoasă rasă de câine

Potrivit American Kennel Club, o prestigioasă asociație americană care ține evidența genealogiilor, cea mai nervoasă rasă de câine este Border Collie. Acest animal are un corp atletic și trebuie să facă exerciții zilnic, atât fizice, cât și mentale.

Pentru ca acest animal să fie sănătos din punct de vedere psihic, trebuie să aibă activitate. O plimbare prin cartier sau ieșirea o dată pe săptămână prin oraș nu este suficientă pentru un exemplar din această rasă. Câinii din rasa Border Collie sunt câini foarte energici, ascultători, agili. Pot fi folosiți la păstorit, la urmărire, fie în competițiile de frisbee.

Dacă nu sunteți foarte activi, ci vă place să vă petreceți după-amiaza acasă ori trebuie să călătoriți mult, nu este indicat să vă luați un câine din această rasă. Nici voi nu veți fi fericiți, nici câinele nu va fi fericit.

Alte rase de câini nervoase

Marea majoritate a raselor de câini considerate nervoase sunt așa din cauza nevoii lor de exerciții fizice și mentale. În multe cazuri, această nevoie nu este acoperită și atunci apar anumite probleme de comportament, precum auto-vătămarea, anxietatea sau stresul.

Departe de ceea ce ar putea părea, Labradorul Retriever este a doua rasă de câini cea mai nervoasă. De fapt, atunci când aceste animale nu își consumă energia, ele tind să dezvolte comportamente distructive. În plus, exercițiul nu trebuie să fie doar fizic, ci și mental. De fapt, labradorii sunt cei mai buni câini de asistență pentru persoanele cu diferite dizabilități.

Husky-ul siberian este o altă rasă nervoasă. Cu toate acestea, are nevoie de mai puțin exercițiu decât câinele din rasa Border Collie sau Labrador, deși se crede că, datorită faptului că este câine de tracțiune, necesită mult mai mult exercițiu.

Oricum ar fi, pe lângă rasa și, prin urmare, genetică, fiecare câine are caracteristici individuale care îl definesc. În ciuda acestui fapt, atunci când alegeți un câine, este important să cunoașteți rasa căreia îi aparține sau caracteristicile sale, pentru a vă da seama dacă se va potrivi cu stilul vostru de viață.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top