Care sunt rase de câini cel mai ușor de dresat

Există rase de câini care sunt mai ușor de dresat decât altele, deoarece selecția genetică de-a lungul anilor a favorizat permanența unor trăsături specifice.

Alegerea celor mai ușoare rase de câini de dresat este importantă fie că aveți experiență în educarea unui câine, fie că nu. Acest lucru este relevant mai ales dacă vorbim despre cei din poliție, organismele de salvare sau asistența pentru persoanele cu diversitate funcțională.

În cele ce urmează vă vom dezvălui care sunt raselor care învață cel mai bine și cel mai rapid.

De ce are nevoie un câine pentru a învăța repede

Mai ales atunci când vine vorba de câinii de muncă, selectarea celor mai înzestrați este foarte importantă. Cele mai apreciate atribute la dresaj sunt următoarele:

Inteligență- atunci când se vorbește despre inteligență la câini, se face de obicei referire, în primul rând, la capacitatea de a înțelege semnalele dresorului și, în al doilea rând, la ușurința de a învăța noi comportamente.

Abilități de concentrare – unele rase sunt mai rezistente la frustrare și dau dovadă de mai multă atenție, ceea ce le permite să se concentreze mai bine în timpul dresajului.

Energie și motivație pentru joc- întrucât dresajul trebuie întotdeauna efectuat prin recompensare și joc, este important ca animalul să fie predispus la joacă.

Acestea fiind spuse, iată rasele care se potrivesc cel mai bine acestei descrieri.

Care sunt rasele de câini care se dresează cel mai ușor

Majoritatea raselor despre care vom vorbi în acest articol sunt alese pentru activitățile pe care le-am descris mai sus, cum ar fi salvarea. Cu siguranță, cei mai mulți dintre voi le cunoașteți.

Border Collie

Această rasă este considerată una dintre cele mai inteligente rase existente. Câinii Border Collie au reflexe rapide, multă energie și o predispoziție excelentă pentru joc. Au fost folosiți în primul rând drept câini de turmă, motiv pentru care se bucură foarte mult în aer liber.

Ciobănescul german

Această rasă este una dintre cele mai cunoscute, atât pentru păstorit, cât și pentru prezența sa în forțele de poliție din mai multe țări. Este o rasă înzestrată cu un simț al mirosului și o capacitate incredibilă de a comunica cu oamenii, datorită domesticirii antice pe care a suferit-o.

Sunt câini inteligenți și activi, predispuși mereu să desfășoare activități, atât de antrenament, cât și în aer liber. De asemenea, sunt foarte iubiți de fanii sportului.

Labradorul retriever

Labradorii nu sunt deosebit de energici, dar calmul lor este tocmai calitatea pentru care sunt căutați. Labradorii pot fi dresați pentru a deveni câini ghizi sau de terapie. Au un caracter docil și se dresează ușor, motiv pentru care sunt foarte iubiți și în familiile cu copii mici.

Pudelul

Oamenii nu caută doar câini cu care să lucreze. Când vine vorba de îngrijire sau concursuri de înfrumusețare, pudelii sunt foarte căutați. Pe lângă faptul că îndeplinesc standardele de estetică canină, ei sunt câini inteligenți, energici, capabili de a învăța cu mare ușurință lucruri noi.

În acest articol v-am oferit indicații generale despre temperamentul raselor descrise mai sus, dar, desigur, fiecare animal are propria personalitate. Chiar dacă există o selecție genetică clară, nu poate fi generalizată.

Când vine vorba de sarcini importante pentru societate, cum ar fi salvarea sau asistența persoanelor cu diversitate funcțională, rasa joacă un rol important. De fapt, anumiți câini sunt crescuți special pentru asta. Dar, dacă sunteți în căutarea unui nou membru pentru familia voastră, s-ar putea ca genele să nu fie cel mai important lucru.

Câinii, ca toate celelalte animale, sunt ființe  foarte simțitoare, cu o capacitate mare de a suferi și de a se bucura. Așa că dacă vă gândiți la extinderea familiei, este important să vă întrebați cu ce puteți contribui la bunăstarea câinelui, nu cu ce poate contribui câinele la bunăstarea voastră.

Atunci când luați decizia de a transforma câinele într-un nou membru al familiei, trebuie să vedeți dacă vă puteți asuma responsabilitatea creșterii lui. Căci da, câinele reprezintă o mare responsabilitate. Dacă nu vă puteți implica în creșterea lui, mai bine nu vă luați unul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top