Cea mai bună mâncare pentru un bulldog francez

Te gândești să-ți iei un bulldog francez? Ei bine, primul lucru pe care trebuie să-l faci înainte de a aduce acasă noul membru al familiei, este să afli despre toate îngrijirile de care are nevoie. Unul dintre aspectele căruia trebuie să-i acorzi atenție este alimentația. Cei care deja au un bulldog francez știu cât este de important să acorde atenție alimentației acestuia.

Este esențial să fii atent la ce îi dai bulldog-ului de mâncare, deoarece rasa este susceptibilă la o lungă listă de boli care i-ar putea dăuna sănătății. Una dintre ele este creșterea în greutate, deoarece bulldog-ii sunt destul de lacomi.

Dacă deja te întrebi cum ar trebui să-l hrănești corect și care este cea mai bună mâncare pentru un bulldog francez, în acest articol îți vom spune ce ar trebuie să mănânce un câine care aparține acestei rase.

Cum să hrănești un bulldog francez și care este cea mai bună mâncare pentru el

Primul lucru pe care trebuie să-l știi este că există pe piață tot felul de sortimente de hrană pentru buldogii francezi- adică diferite mărci și tipuri  de hrană special concepute pentru rase de genul acesta.

Acest tip de câine are tendința de a se îngrășa: acest lucru se datorează în principal formei sale fizice, pe lângă faptul că nu este tocmai atletic.

Înainte de a-ți dezvălui cea mai bună mâncare pentru un bulldog francez, trebuie să vorbim despre vârsta sa.

Mâncare pentru un pui de bulldog francez

Când vine vorba de mâncare pentru pui, există, de asemenea, multe mărci și tipuri diferite de hrană pe care ne putem baza. În cazul în care ai nelămuriri cu privire la cum să hrănești un pui de bulldog francez, îți recomandăm să vorbești cu un medic veterinar de încredere.

Puii trebuie să consume o mâncare special creată pentru consumul zilnic al cățelușilor și câinilor tineri, care sa conțina o cantitate mare de proteine, un pachet de protectori pentru articulații și plante medicinale care favorizează sistemul digestiv, fara lapte, carne roșie, grâu sau soia, ingrediente cu mare potențial alergogen.

Mâncare pentru un bulldog francez adult

Un câine adult din rasa buldog francez trebuie să consume zilnic o cantitate specifică de hrană pentru câini: este mai bine să-i împarți mâncarea în două porții pe zi pentru a facilita digestia.

Bulldogului francez este un câine elimină multe gaze, astfel încât împărțirea cantității de mâncare în două porții va diminua aceste fenomene.

Trebuie să-i controlezi greutatea, adică este indicat să respecți cantitatea de mâncare recomandată de producător pentru greutatea lui. Momentul în care bulldog francez începe să se îngrașe este momentul în care se vor manifesta primele probleme de sănătate.

Desigur, în niciun caz unui bulldog nu îi poți oferi o hrană care nu este special creată pentru câini. Bulldog-ul francez are un stomac foarte sensibil din fire. În momentul în care îl scoți la plimbare, trebuie să fii atent să nu mănânce nimic de pe jos, deoarece bulldog-ii au tendința de a vomita imediat dacă consumă ceva cu care nu sunt obișnuiți.

 Care este cea mai bună mâncare pentru un Bulldog Francez

Hrana pentru un bulldog francez (pui sau adult) trebuie să fie echilibrată în termeni de acizi grași esențiali (dau energie și mențin pielea și haina sănătoasă), fibre și carbohidrați (furnizează energie și ajută la digestie), minerale ( pentru a încuraja formarea țesutului osos), proteine ​​(necesare pentru creștere), vitamine și suplimente antioxidante. Dacă îi oferi câinelui mâncare de cea mai bună calitate, va trăi fericit mulți ani.

Acestea sunt câteva dintre aspectele de care este bine să ții cont pentru a hrăni în mod corespunzător un bulldog francez. Succes îți dorim!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top