Cea mai bună mâncare pentru o pisică siameză

Pisica siameză este o pisică afectuoasă, sociabilă și comunicativă. Ea are însă este predispusă la tumori intestinale, poate vomita sau ingera obiecte, precum lână sau plastic. Din acest motiv, este foarte important să îi monitorizezi dieta. Și, dacă vrei să afli care este cea mai bună mâncare pentru o pisică siameză, citește cu atenție acest articol.

Această rasă de pisici, din Thailanda, este una dintre cele mai elegante, agile și energice. Siamezele sunt pisici foarte sociabile, așa că nu le va plăcea să petreacă mult timp singure acasă. Greutatea lor este între 2 și 4,5 kilograme și, în general, trăiesc între 9 și 15 ani.

Aceste pisici, datorită predispoziției lor la problemele pe care le-am descris mai sus, ar trebui să aibă o dietă potrivită.

Ce mănâncă pisica siameză?

Există diferite tipuri de mâncare ideală pentru pisica ta siameză. Te sfătuim să te consulți cu medicul veterinar pentru a afla care mâncare se potrivește cel mai bine pisicii tale pe baza caracteristicilor sale personale.

Mâncare uscată

Mâncarea uscată este una dintre cele mai bune opțiuni  pentru pisica ta siameză, mai ales în prima etapă a vieții.

În perioada de creștere, o pisică siameză are nevoie de o dietă bogată în proteine ​​și grăsimi pentru a-i promova creșterea. Calciul și vitaminele trebuie să fie prezente și ele în hrana uscată în această etapă.

La maturitate, hrana uscată a pisicii siameze ar trebui să fie compusă din proteine, grăsimi și procente variate de omega 3 și omega 6, vitamine și fibre.

Dacă pisica ta siameză a trecut de maturitate și a ajuns la o vârstă înaintată, este esențial să-i oferi o hrană uscată cu conținut redus de proteine ​​și grăsimi. Motivul? Mai puțină activitate fizică. Astfel, o împiedici pe pisica ta siameză să se îngrașe.

Mâncare umedă

Mâncarea umedă este preferată pisicilor și, desigur, va fi și preferata pisicii tale siameze. Dar consumul său din abundență îi poate provoca mari probleme felinei tale, cum ar fi tartru, respirație urât mirositoare, scaune moi și urât mirositoare. Așasar, ar trebui să consultați întotdeauna medicul veterinar pentru a afla care este  cantitatea adecvată pentru animalul tău de companie.

Ca și în mâncarea uscată, mâncarea umedă trebuie să conțină o serie de nutrienți necesari unei bune dezvoltări (proteine, grăsimi și  carbohidrați). Acizii grași Omega 3 și 6 trebuie să fie, de asemenea, prezenți în mâncarea umedă. În plus, mâncarea umedă trebuie să conțină calciu, fosfor, magneziu și potasiu. Aceasta este bine să fie depozitată în frigider, pentru a-și menține substanțele nutritive, dacă pisica nu mănâncă toată conserva odată.

O mâncare de calitate trebuie însoțită de exerciții fizice

Acum, că știi ce trebuie să mănânce pisica siameză pentru a avea o dietă adecvată, ar trebui să știi că va trebui să efectueze exerciții fizice, astfel încât să poată fi sănătoasă și puternică.

După cum deja ți-am spus, este o pisică foarte sociabilă și îi va plăcea să fii în preajma ei ori de câte ori este posibil. Îți recomandăm să profiți de timpul tău liber pentru a te juca cu ea. De asemenea, te sfătuim să îi alegi mai multe jucării care să îi stimuleze inteligența. Acest lucru este foarte important pentru a satisface curiozitatea pisicii. În felul acesta nu se va plictisi.

Dacă te vei juca cu pisica ta nu doar îi vei da posibilitatea să se distreze, ci o vei ajuta să evite  problemele de obezitate care îi pot afecta grav sănătatea. Deși pisica siameză are un metabolism rapid, este foarte important să facă mișcare pentru a se menține în stare perfectă.

În concluzie, pisica ta siameză va crește sănătoasă și puternică oferindu-i mâncare de cea mai bună calitate și ajutând-o să aibăun stil de viață activ, plin de multe momente de răsfăț.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top