Ce trebuie să mănânce un caniche

Caniche-ul (pudelul) este una dintre rasele de câini cele mai căutate și apreciate de oameni ca animal de companie.

Caniche-ul are o frumusețe aparte și este unul dintre cei mai afectuoși și plăcuți câini. Din acest motiv, caniche-ii sunt unii dintre câinii preferați de cei care își doresc un animal de companie. În plus, această rasa este una dintre rasele favorite la concursurile de frumusețe.

Însă, pentru ca animalul de companie să-și mențină frumusețea și să fie sănătos, trebuie să fie hrănit corespunzător. Hrănirea adecvată a acestuia contribuie la dezvoltarea sănătoasă a sa.

Starea de sănătate, relația cu stăpânii săi și dezvoltarea sa fizică vor fi influențate de tipul de hrană oferit și de obiceiurile alimentare dobândite de-a lungul vieții sale.

Sfaturi privind hrănirea corespunzătoare a unui caniche

Caniche-ul, așa cum am spus anterior, are caracteristici foarte bine definite. Pe de o parte, este considerat un câine foarte sociabil căruia îi place compania și timpul petrecut alături de stăpânii săi. Pe de altă parte, în ceea ce privește mâncarea, există câteva aspecte de care trebuie să se țină cont.

Toți câinii cu părul bogat necesită respectarea unor obiceiuri alimentare foarte specifice. Acestea trebuie urmate pentru dezvoltarea corectă a câinelui. Din acest motiv, îți vom spune ce trebuie să mănânce câinele tău pe a crește sănătos și pentru a se simți grozav.

În general, pentru caniche există trei tipuri de diete bine definite: hrană uscată, umedă sau preparată acasă într-un mod complet artizanal. În prezent, pe piață există o gamă variată de hrană uscată (crochete) și umedă ( conserve). Cu toate acestea, îi poți  prepara mâncarea și în casă, dacă crezi că ai timp să respecți planul nutrițional stabilit în prealabil de un medic veterinar.

Dacă nu ai timp să-i prepari mâncarea în casă, îți recomandăm să-i oferi o hrană pentru câini completă și echilibrată, fabricată din ingrediente naturale fara carne roșie, lapte, soia sau grâu. Este hrana care contribuie la sporirea imunității câinelui și stării generale de sănătate a acestuia, ajută la digestie, îi protejează sănătatea dentiției, îi îmbunătățește mobilitatea.

Avantajele hrănirii corespunzătoare a unui caniche

Una peste alta, hrănirea corectă a unui caniche are multiple beneficii pentru toți cei care aleg să se documenteze corect și să ofere câinelui lor o dietă echilibrată. Cele mai importante avantaje sunt următoarele:

– Educarea corectă a câinelui. Câinii urmăresc foarte atent instinctele stăpânilor lor. Din acest motiv, hrana pe care i-o dai de la o vârstă fragedă îi va afecta foarte mult dezvoltarea. Dacă începi bine, vei dezvolta obiceiuri corecte care îi vor ușura viața.

-Va trăi mai mulți ani. De obicei, se creează o legătură foarte strânsă cu animalul de companie. Prin urmare, dacă îl hrănești corect și îl duci frecvent la control, vei putea petrece mai mult timp cu el pentru că va trăi mai mult.

-Vei reduce costurile. În plus, deoarece va fi bine hrănit, cu hrană bogată în substanțele nutritive adecvate, vizitele la medicul veterinar vor fi, de asemenea, reduse și, prin urmare, vei economisi bani cu îngrijirea sa.

-Pregătirea pentru concursuri de frumusețe. Dacă câinele are pedigree și vrei să participe la concursuri de frumusețe, trebuie să-l pregătești cum se cuvine și unul dintre aspectele de care trebuie să ai grijă este hrana. Hrănirea acestuia cu hrană bogată în nutrienții necesari unei dezvoltări sănătoase este primul pas către succes. Dieta bogată în nutrienți este esențială pentru dezvoltarea sănătoasă a acestuia.

Părinții tind să-și hrănească copiii în cel mai bun mod posibil și, prin urmare, aceleași linii directoare ar trebui urmate și când vine vorba de animalul de companie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top