Care este cea mai bună mâncare pentru pisicile cu părul scurt

Cea mai bună mâncare pentru pisicile cu părul scurt este cea bogată în grăsimi și, mai presus de toate, proteine. Mâncarea bogată în carbohidrați poate duce la supraponderalitate.

Pisicile sunt prădători naturali, astfel încât hrana pentru pisicile cu părul scurt este foarte delicată. Dacă nu vei înțelege acest lucru, vei avea impresia că pisica ta este pretențioasă când vine vorba de mâncare.

Dacă îți vei hrăni pisica cu mâncare care nu conține carne, pisica ta nu va beneficia de o alimentație corectă.

Ce ar trebui să mănânce o pisică cu păr scurt

Nu uita niciodată că pisica cu părul scurt se înrudește cu cele mai înverșunate feline: lei, tigri, jaguari etc. Amintește-ți acest lucru înainte de a-ți hrăni pisica cu părul scurt.

Nici un un leu adult nu mănâncă fructe sălbăticie. Și nici leoparzii nu mănâncă. Aceste exemple pot părea ridicole, dar există persoane care au tendința de a oferi fructe pisicilor.

Pisicile nu mănâncă la fel ca oamenii și câinii. Acestea rareori mănâncă și altceva decât mâncarea cu care sunt obișnuite.

Pisicile cu păr scurt trebuie să mănânce multă carne pentru  a obține grăsimi și proteine. Dacă am mânca ca ele, am avea probleme grave de sănătate la o vârstă fragedă.

Mâncarea pentru pisicile cu păr scurt nu este deloc asemănătoare cu cea a oamenilor și nici cu cea a câinilor mici. Oamenii au adesea tendința de a oferi pisicilor ceea ce le oferă câinilor (aceștia pot mânca o gamă variată de alimente și nu au probleme de sănătate).

De multe ori, o pisică cu părul scurt domestică se îngrașă fiindcă este hrănită cu mâncare bogată în carbohidrați. Acest lucru poate duce la apariția diabetului. Sistemul digestiv al pisicii cu păr scurt nu este conceput pentru carbohidrați. Deci, ar trebui evitați.

Care este cea mai bună mâncare pentru pisicile cu părul scurt?

Dacă nu știi care este cea mai bună mâncare pentru pisica ta, cel mai bine este să întrebi medicul veterinar și să urmezi recomandările sale ulterioare.

După ce ai făcut alegerea, permite-i pisicii tale cu părul scurt să guste mâncarea aleasă. Dacă o mănâncă fără probleme și pare să se bucure de ea, înseamnă că ai făcut o alegere excelentă. Dimpotrivă, dacă nu îi place mâncarea, trebuie să-i oferi o altă opțiune.

Reține că pisicile cu părul scurt intră adesea în greva foamei în loc să mănânce ceva care nu le place, iar aceste greve sunt dăunătoare. Dacă refuză să mănânce, există un risc crescut de insuficiență hepatică sau de deces.

Dacă iei decizia de a-i schimba mâncarea, îți recomandăm să-i introduci noul tip de mâncare treptat și în cantități mici în decurs de o săptămână. Acest lucru o va împiedica pe pisica cu păr scurt să respingă noua mâncare și va reduce riscul problemelor stomacale.

Mărimea porției de mâncare, perioada mesei și gustările

Mâncarea pentru pisici cu păr scurt trebuie să fie oferită în cantitate mare? Ei bine, asta depinde de unele aspecte. De exemplu, pisica ta cu păr scurt trăiește în acasă sau afară? A fost sterilizată? Ambele răspunsuri sunt esențiale în determinarea necesităților nutriționale ale pisicii tale.

Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să soliciți medicului veterinar mai multe informații, care te vor ajuta să determini care este greutatea sa ideală și numărul zilnic de calorii de care are nevoie. Întreabă medicul veterinar ce greutate ar trebui să aibă pisica ta și cât ar trebui să mănânce.

Odată ce afli cât trebuie să mănânce pisica, respectă indicațiile primite. În felul acesta pisica ta își va menține  greutatea ideală. Trebuie să o împiedici să devină obeză, deoarece, odată ce devin obeze, pisicile cu părul scurt slăbesc greu.

Planifică-i mesele: pisicilor le place să mănânce pe tot parcursul zilei, așa că cel mai bine este să-i lași mâncarea la dispoziție tot timpul. Îi poți da jumătate dimineața înainte de a merge la serviciu și cealaltă jumătate noaptea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top