Ce trebuie să știi despre pisica Highland Fold

Pisica Highland Fold, originară din Scoția, are urechi mici îndoite spre interior. O particularitate care o face să iasă în evidență. Această afecțiune genetică o împiedică să se reproducă cu o altă felină de același tip.

Afectuoasă, liniștită și inteligentă se poate adapta cu ușurință la diferite medii și se dovedește a fi un animal de companie ideal pentru familiile cu copii. Iată ce trebuie să știi despre această rasă, pentru a avea cum se cuvine grijă de ea.

Originea pisicii Highland Fold

În ceea ce privește originile sale, aceasta este o variantă cu părul lung a pisicii scoțiene, cunoscută și ca Scottish Fold, a cărei istorie a început în 1961. La o fermă din Scoția, la această dată a fost descoperită Susie, o pisică cu urechile îndoite care a avut pui cu aceeași particularitate. Din acel moment, această mutație genetică spontană a fost numită fold.

Mai târziu, Scottish Fold a început să fie încrucișată cu alte rase și, după împerecherea cu pisici persane, a apărut rasa Highland Fold. Cu toate acestea, acestei pisici i se permite acum să fie încrucișată doar cu Scottish Straight și British Shorthair.

Caracteristici fizice

Această pisică de dimensiuni medii are un aspect robust și compact. Atât masculii, cât și femelele pot măsura între 30 și 35 de centimetri, dar greutatea lor variază de obicei în funcție de sex. Masculul poate cântări de la 4 la 6 kilograme, în timp ce femela cântărește de la 3 la 5 kilograme.

Pe de altă parte, pe lângă urechile îndoite reprezentative, această felină se caracterizează prin faptul că are un cap rotund, mare și lat, nas scurt, plat și pomeți proeminenți. De asemenea, are ochi strălucitori și un păr lung, dens și abundent, care iese în evidență.

Printre altele, această rasă are extremități scurte, puternice, picioare groase și o coadă medie ușor rotunjită. În plus, există exemplare de toate culorile posibile: albe, negre, roșiatice, crem, argintiu, maro etc. Dar și exemplare cu păr bicolor, tricolor, cu pete.

Caracter și comportament

În ceea ce privește felul său de a fi, pisica Highland fold este foarte afectuoasă și atașată de familia sa, motiv pentru este o rasă drăgălașă și fermecătoare. Îi place să fie iubită de stăpânii săi. Nu este foarte gălăgioasă. Îi plac locurile liniștite datorită naturii sale pașnice. În plus, îi place să-și petreacă timpul dormind sau relaxându-se acasă, deși îi place și să se joace.

Totodată, este o felină foarte inteligentă, capabilă să se adapteze rapid și fără nicio problemă la diferite stiluri de viață. În general, aceasta are o relație bună cu copiii, adulții și alte animale de companie, astfel încât poate fi un excelent companion și prieten.

Sfaturi privind modul de îngrijire a pisicii Highland Fold

Urechile îndoite în interior nu sunt doar cele mai caracteristice aspecte ale acestei pisici. Fac parte și din cele mai importante aspecte legate de îngrijirea rasei. Curățarea urechilor este  esențială pentru această pisică. Acest lucru se datorează cutelor urechilor. Acestea favorizează acumularea de ceară, care devine o afecțiune care poate provoca infecții.

Când vine vorba de mâncare, este important să-i oferi o hrană pentru pisici completă și echilibrată, pentru a preveni luarea în greutate.

Deoarece este o felină foarte liniștită și somnoroasă, cantitatea de calorii pe care o ingerează ar trebui să fie mai mică decât cea a unei pisici cu activitate medie..

În concluzie, trebuie remarcat faptul că această rasă are toate caracteristicile unui animal de companie tandru, afectuos și liniștit. Prin urmare, dacă ai o pisică Highland Fold, ar trebui să te asiguri că o răsfeți cu hrană de cea mai bună calitate. Nu uita să-i oferi și afecțiunea de care are nevoie pentru a trăi fericită alături de tine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top