Ce trebuie să mănânce un câine Pitbull

Fiecare tip de rasă de câini are nevoie de o dietă specială adaptată nevoilor sale fiziologice și nutriționale, așa că, dacă ți-ai cumpărat un Pitbull trebuie să acorzi o atenție specială dietei sale.

Tipuri de hrană pentru câinii Pitbull

Există multe tipuri de hrană pentru câini, de la hrana tipic uscată pentru câini sub formă de crochete, până la cutii de hrană umedă preparată din ingrediente potrivite pentru consumul uman.

Nu trebuie să uităm de dieta naturală bazată carne, oase și alte produse proaspete, cunoscută sub numele de dieta Barf.

Toate sunt o opțiune excelentă pentru Pitbull. Cu toate acestea, având în vedere că pregătirea hranei în casă ia timp, alegerea hranei uscate sau umede pentru câini este o opțiune mai bună decizia.

Însă, este foarte important să te uiți la ingrediente, mai ales dacă optezi pentru crochetele clasice pentru câini sau cutii de mâncare umedă. Trebuie să verifici eticheta și să vezi dacă principalele ingrediente sunt de origine animală, nu de origine vegetală.

Încearcă să eviți orice tip de hrană care conține „produse secundare din carne” sau „făină de carne” și concentrează-te asupra hranei care conține „carne proaspătă” sau „carne deshidratată” ca ingrediente principale.

Cea mai bună mâncare pentru un cățeluș Pitbull

Puii Pitbull sunt foarte energici și cresc relativ repede, ajungând la o dimensiune medie – mare. Așa că, trebuie hrăniți cu produse de înaltă calitate special concepute pentru pui, ce conține toți nutrienții necesari unei dezvoltări sănătoase.

Dacă optezi pentru crochete, acestea trebuie să fie specifice pentru puii de rasă mare. Dacă alegi să   hrănește puiul de Pitbull cu produse proaspete precum carne și oase, trebuie să aștepți cel puțin până la patru sau cinci luni de viață. Până ce nu le cad dinții de lapte și le apar cei definitivi, puii trebuie hrăniți cu mâncare specifică pentru cățeluși.

Nu încerca să-ți hrănești puiul cu crochete pentru câinii adulți pentru că nu conțin nivelurile de calciu și alți nutrienți necesari pentru dezvoltarea sa corespunzătoare. După vârsta de patru până la cinci luni, poți alege să continui cu crochete specifice vârstei sau cu dieta BARF.

Cea mai bună mâncare pentru un câine adult Pitbull

Începând de la un an sau un an și jumătate de viață, poți spune că Pitbull-ul tău a devenit un câine adult, adolescent mai bine zis. De acum înainte, în loc să crească, va începe să-și dezvolte musculatura.

Mâncarea pentru un câine adult din rasa Pitbull ar trebui să conțină un nivel ridicat de proteine ​​de înaltă calitate, proteine ​​care provin din carnea animalelor și nu din viscere sau tendoane.

Trebuie să alegi o hrană care să garanteze un procent ridicat de proteine ​​de înaltă calitate sau, în caz contrar, să îți hrănești Pitbull-ul cu binecunoscuta dietă BARF. Dacă câinele va face zilnic mișcare vei vedea cât de repede o să-și dezvolte musculatura.

Îți recomandăm dacă să-ți hrănești câinele cu hrană special concepută pentru câini și să eviți hrana care conține grâu, deoarece grâul nu are valoare nutritivă pentru câine. Este doar un ingredient de umplutură.

Cum ar trebui să gestionezi mâncarea unui Pitbull

Deși nu există ceva clar stabilit cu privire la rația zilnică potrivită, în general, rația zilnică a unui cățeluș este de obicei împărțită în patru doze.

Îți poți da câinelui tău o porție dimineața și la prânz, apoi o altă porție ca gustare și o ultimă porție seara.

Odată ajuns la vârsta de un an, poți reduce hrana la trei porții (dimineața, la prânz și seara). La bătrânețe, îi poți da mâncare o dată sau de două ori pe zi.

În funcție de marca hranei alese sau de tipul de hrană folosit, cantitățile zilnice vor varia foarte mult. Fiecare producător indică pe etichete procentele de hrană zilnică pe care trebuie să le administrezi câinelui, în funcție de vârsta și greutatea acestuia.

Reține însă că aceste cantități sunt doar orientative. Dacă consideri că animalul tău de companie este prea slab, ar trebui să-i mărești rația. Iar dacă este supraponderal, ar trebui să o reduci.

De asemenea, ține cont de faptul că Pitbull-ul nu trebuie să facă mișcare înainte sau după mese, el trebuie să se odihnească pentru a evita problemele digestive, cum ar fi torsiunea stomacului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top