Câinele stă mult singur acasă? 5 trucuri pentru ca el să fie fericit

Mulți câini, când stăpânii lor pleacă de acasă, suferă de anxietate din cauza despărțirii. Această stare le provoacă stres și îi determină să aibă comportamente neadecvate. Au tendința de a sparge sau rupe obiecte și provoca daune grave în interiorul casei. Dar asta nu este tot. Aceste tipuri de obiceiuri pot fi foarte dăunătoare sănătății animalului de companie. Le pot provoca daune fizice. Pentru a evita acest lucru, îți vom face câteva recomandări pentru ca micul tău prieten să-și modifice comportamentul și, bineînțeles, întoarcerea acasă să nu nu fie o experiență neplăcută.

Ce ar trebui să știi

În prezent, câinii rămân singuri acasă destul de mult timp. Munca stăpănilor și ritmul lor de viață fac ca absența să fie foarte frecventă. Dacă ai un animal de companie, cu siguranță când te pregătești să ieși din casă, ai observat că micuțul tău prieten te privește cu o anumită tristețe. Dar nu te mira. Ei bine, da, atunci când ne despărțim de animale, le este dor de noi și separarea poate genera comportamente deloc plăcute. Cu toate acestea, există câteva trucuri pe care le poți aplica pentru a elimina anxietatea datorată despărțirii.

Primul lucru pe care ar trebui să-l reții și care este o regulă de bază este că un animal obosit nu provoacă stricăciuni. Dacă înainte de a pleca, animalul tău de companie și-a consumat toată energia, probabil când este singur, va profita de moment pentru a se odihni și pentru a trage un pui de somn. De aceea este foarte important ca înainte de a pleca de acasă, câinele să facă mișcare ( în funcție de vârstă, rasă și mărime).

Dacă un câine își consumă energia, este puțin probabil să sufere de anxietate datorată despărțirii. În acest sens, este indicat să-ți scoți animalul de companie la plimbare cel puțin de două ori pe zi. Poți planifica o rutină care se potrivește timpului tău și micului tău prieten.

Cel mai bun lucru este să faci două ieșiri care sunt destul de eficiente. Adică, în timpul plimbării, să-i epuizezi o mare parte din energie. Pe parcurs, joacă-te cu el, aruncă-i jucăria preferată și mergi sau fugi cu el într-un ritm oarecum accelerat. În cele din urmă, când ajungi acasă, vei observa că prietenul tău este destul de obosit și, atunci când pleci, s-ar putea să vrea să te însoțească la ușă.

Pe de altă parte, dacă animalul tău de companie este încă un pui și oarecum neliniștit, atunci când este singur, lasă-i toate jucăriile la îndemână. În acest fel, se poate distra în timpul absenței tale. Distrându-se cu jucăriile lui și nu va fi atras de obiectele de prin casă și nu va produce stricăciuni. Câinii adoră jucăriile noi. De asemenea, reține că obiectul pe care îl alegi trebuie să îi atragă atenția și să fie dintr-un material adecvat vârstei sale, evitând astfel orice tip de deteriorare a sănătății.

O altă opțiune este utilizarea unor metode nu atât de convenționale. Poate că încerci să lași televizorul aprins și dacă ai o curte, îl poți lăsa în acel spațiu atâta timp cât iei măsurile de securitate corespunzătoare.

Ce se întâmplă dacă îi iei un tovarăș de joacă? Fără îndoială, aceasta este o altă alternativă. Dar înainte de a lua o decizie cu privire la această opțiune, consultă-te cu medicul veterinar al animalului tău de companie pentru a vedea dacă este opțiunea cea mai potrivită. Dacă răspunsul este pozitiv, încearcă să alegi un animal care să fie compatibil cu caracterul prietenului tău. Apropo, fii atent: când ajungi acasă încearcă să-i oferi afecțiune. Câinii sunt de obicei geloși și posesivi.

Pe de altă parte, dacă aceste trucuri nu sunt eficiente, cel mai bine este să iei legătura cu un dresor. El va fi capabil să-l dreseze astfel încât să transforme anxietatea datorată despărțirii într-un comportament mult mai liniștit.

Ce lucruri trebuie să eviți?

Când ieși din casă, încearcă să împiedici câinele să-și dea seama că deja pleci. Îl poți amăgi variind rutina.

Dacă nu ai timp să îți scoți câinele la plimbare, cel mai bine este să soliciți ajutorul unei rude, unor prieteni sau vecini.

Dacă câinele tău rămâne în curte, asigură-te că nu are posibilitatea de a fugi de acolo.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top