Beneficii ale uleiului de pește pentru pisici

Uleiul de pește are multe beneficii și nu doar pentru noi, ci și pentru animalele noastre de companie. Dacă ai o pisică și vrei să afli mai multe detalii despre cum o poate ajuta, în cele ce urmează îți vom spune tot ce trebuie să știi.
Există anumite suplimente alimentare care sunt cu adevărat benefice pentru animalele de companie. Fără îndoială, uleiul de pește este unul dintre ele.

Deși este bine să întrebi medicul veterinar despre care este cel mai bun supliment pentru pisică, uleiul de pește nu are de obicei contraindicații. În plus, este foarte benefic pentru sănătatea felinei.

Ce este uleiul de pește

Uleiul de pește este un aliment bogat în acizi grași omega 3. Aceste substanțe sunt considerate „grăsimi benefice”, atât pentru oameni, cât și pentru alte animale capabile să le metabolizeze.

Acest lucru se întâmplă deoarece acizii grași îndeplinesc multe funcții, de la creșterea celulelor până la dezvoltarea activității musculare. Pisicile pot beneficia de acești acizi grași și datorită consumului de ulei de pește

Beneficiile uleiului de pește pentru pisici

Beneficiile uleiului de pește pentru pisici sunt numeroase, atâta timp cât optezi pentru unul de calitate și i-l dai în mod corect animalului de companie. Iată care sunt avantajele utilizării lui:

 • Părul și pielea pisicii vor rămâne mai sănătoase. Uleiul de pește face alergiile cutanate mai puțin intense sau protejează animalul contra lor.
 • Influențează în mod pozitiv fertilitatea.
 • În cazul pisicilor gestante ajută la dezvoltarea mentală corectă a fetușilor.
 • Pe lângă promovarea dezvoltării creierului, ajută creierul să rămână sănătos pe tot parcursul vieții.
 • Îmbunătățește funcțiile cognitive ale pisicii în vârstă.
 • Protejează sistemul imunitar intensificând apărarea organismului.
 • Acționează ca un antiinflamator.
 • Protejează simțurile vederii și ale auzului.
 • Reglează nivelul colesterolului și al trigliceridelor.
 • Protejează împotriva osteoartritei, artritei și degenerării cartilajului articulațiilor animalului.
 • Promovează buna funcționare a sistemului renal.
 • Menține sistemul cardiovascular sănătos.
 • Reduce șansele ca pisica să sufere de cancer, potrivit specialiștilor în domeniu.

Cum alegi cel mai bun ulei de pește pentru pisici

Pe piață există multe mărci și tipuri de ulei de pește pentru pisici. Este important să știi cum să alegi unul de calitate pentru animal, ținând cont de unele aspecte:

 • Uleiul trebuie să fie 100% natural, fără aditivi sau alte ingrediente sintetice. Pentru a fi sigur de acest lucru, trebuie doar să te uiți pe eticheta uleiului, la componentele acestuia.
 • Uleiul trebuie să fie produs din pești sălbatici, nu din cei care provin din crescătorii, care sunt hrăniți cu produse care pot afecta calitatea uleiului.
 • Uleiul de pește trebuie comercializat într-un recipient de culoare inchisa, care sa îl protejeze bine, deoarece este foarte sensibil la căldură, aer și lumină.

În cele din urmă, un aspect cheie pentru a determina dacă uleiul de pește este potrivit este mirosul acestuia. Acesta nu trebuie să miroasă puternic și în niciun caz a pește, ci mai degrabă trebuie să aibă o aromă de mare. Un miros prea puternic poate indica faptul că s-a oxidat și nu mai este  benefic.

Cum să dai ulei de pește pisicii

Pe piață, există capsule de ulei de pește, dar este destul de dificil să dai pisicii pastile. Din acest motiv, este bine să-l cumperi în stare lichidă.

Dacă optezi pentru cea de-a doua variantă, poți da cu ușurință ulei de pește felinei. Chiar și așa, nu uita că pisicile au un gust foarte rafinat și ar putea respinge produsul nou.

Prin urmare, poți începe cu o cantitate minimă (o jumătate de lingură mică).

Poți să-i răspândești uleiul pe hrana uscată sau chiar și pe cea umedă, este cea mai potrivita cale de administrare, cu atat mai mult cu cat acesta este si un mod de imbunatatire al gostului mancarii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top