Avantaje ale alimentației mixte pentru animalele de companie

Odată cu trecerea timpului, alimentația animalelor de companie s-a schimbat.

În trecut, alimentele umane erau considerate cea mai bună opțiune pentru asigurarea unei diete optime. Ulterior, au devenit populare diversele sortimente de hrană pentru câini.

S-a întâmplat asta datorită capacității lor de a asigura nevoile nutriționale ale animalelor de companie. Cu toate acestea, puține persoanele cunosc beneficiile hranei mixte.

Amestecul de hrană cu uscată cu umedă permite câinilor și pisicilor să aibă parte de mai multe beneficii și să se simtă mult mai nine.

Textura elementelor care alcătuiesc dieta mixtă oferă animalului posibilitate a se hrăni diferit. Cu toate acestea, îi sunt asigurate nevoile nutriționale de bază și starea sa fizică este una foarte bună.

Ce este hrana mixtă?

Hrana mixtă se bazează pe amestecul a 2 elemente care asigură o nutriție echilibrată animalelor de companie. Primul element este hrana uscată, cu o concentrație calorică și nutrițională ridicată, pe lângă faptul că generează un impact pozitiv asupra sănătății dentare a pisicii sau câinelui.

Al doilea este hrana umedă, care, spre deosebire de cea uscată, conține un procent ridicat apă. Pe de altă parte, este de obicei o alternativă mult mai apetisantă pentru animalele de companie, deoarece există o gamă variată de arome. Cu toate acestea, poate conține un procent mai mic de calorii decât hrana uscată.

Pentru a contracara aspectele negative ale fiecăruia, se recomandă crearea unui amestec echilibrat între hrana uscată și cea umedă.

În acest fel, vor fi acoperite toate nevoile nutriționale zilnice ale animalelor de companie. În plus, vor putea consuma o hrană cu un gust mult mai plăcut.

Cu toate acestea, este important să nu depășească cantitățile și caloriile de care are nevoie animalul. Astfel, se evită obezitatea.

Beneficiile hranei mixte

După cum am menționat mai sus, hrana uscată oferă mai multe beneficii câinilor și pisicilor. De asemenea, este mult mai convenabilă la preț pentru stăpâni.

În plus, este un sortiment de hrană care are o durată de valabilitate mai mare.

În orice caz, există și sortimente de hrană ieftină. Acestea nu conțin ingrediente care asigură toate nevoile nutriționale ale animalelor de companie.

Prin urmare, trebuie completată cu hrană umedă. Iată câteva beneficii ale unei diete mixte.

Reducerea aportului de carbohidrați

Dieta mixtă este foarte recomandată pentru animalele de companie cu diabet, deoarece hrana umedă conține un procent mai mic de carbohidrați.

Există sortimente de hrană care conțin 40% carbohidrați. Un procent mult prea mare decât este nevoie. Dieta mixtă conține mai puțini carbohidrați și mai multe proteine.

În cazul pisicilor, ingredientele din care este fabricată hrana uscată au un grad mare sațietate. Acest lucru le permite să mănânce cantități mici. În felul acesta se poate preveni obezitatea.

Dieta mixtă va ajuta la „neutralizarea” oricărui dezechilibru creat de oricare dintre modalitățile de hrănire alese.

Dinți sănătoși și puternici

Curățarea dinților câinelui sau pisicii nu este doar o chestiune legată de igienă și vizite continue la medicul veterinar.

De asemenea, este important să se acorde atenție hranei oferite. Aceasta permite îmbunătățirea sau agravarea sănătății orale a animalului de companie. Tartrul și placa vor fi ușor reduse odată cu oferirea unei diete mixte, deoarece consumul hranei uscate contribuie la eliminarea plăcii.

Favorizează aportul de alimente

Deoarece hrana umedă are arome și texturi diferite, odată amestecată cu hrană uscată o va umezi pe aceasta din urmă și animalul o va consuma mai ușor. Fiecare porție i se va părea mai apetisantă. În plus, dacă animalele sunt în vârstă, vor mesteca mult mâncarea.

Crește nivelul de hidratare

După cum am menționat, diversele sortimente de hrană pentru pisici sub formă de conserve (umedă) conțin un procent ridicat de apă. Sortimentele de hrană umedă conțin 60%  apă sau chiar mai mult.

Prin urmare, este o alternativă perfectă pentru a garanta hidratarea continuă a animalele de companie. Acesta este un fapt benefic pentru sănătatea tractului urinar, deoarece crește diluarea urinei și reduce riscul apariției cristalelor sau pietrelor în tractul urinar al pisicii sau câinelui. De asemenea, permite evitarea deshidratării și altor simptome asociate.

Cheia: o dietă echilibrată

După cum s-a putut observa, dieta mixtă oferă mai multe avantaje animalelor de companie. Le poate hidrata, le poate menține sănătatea bucală și a sistemul urinar.

Cu toate acestea, este important să alegi produse de înaltă calitate și să le oferi animalelor de companie într-o cantitate echilibrată. Astfel, previi riscul apariției obezității.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top