Alimentația potrivită pentru un câine pe timpul verii

Cu siguranță, vara reprezintă una dintre cele mai complicate perioade pentru câini. Căldura și temperaturile în creștere afectează în special animalele, atât de mult încât le pot schimba starea de spirit.

În plus, căldura afectează și dieta, care esențială pentru bunăstarea animalului. Pe măsură ce temperaturile încep să crească, pofta de mâncare a câinelui scade (în special a celui cu blană densă).

Vara, câinii trebuie să mănânce cu 30% mai puține calorii decât în ​​orice altă perioadă a anului pentru a-și menține temperatura corpului.

Asta nu înseamnă că trebuie să-i modifici complet rutina alimentară, ci doar să schimbi câteva aspecte care să facă hrana mult mai apetisantă pe timp de vară. În acest fel, poți evita respingerea hranei de către câine, datorită faptului că îi este foarte cald.

Pentru a evita aceste situații de inapetență a câinelui în fața mâncării, trebuie să îl hrănești în perioadele mai puțin fierbinți ale zilei.

După cum este logic, câinele, la trei după-amiaza, când soarele este puternic, nu va dori să mănânce nimic. Cel mai bine este să-l hrănești când este mai răcoare (dimineața sau seara).

Importanța apei în dieta câinilor

De asemenea, este foarte important să te asiguri că animalul tău de companie are mereu la dispoziție apă. Hidratarea sa corespunzătoare este importantă tot timpul anului, dar mai ales vara. Animalele de companie nu elimină căldura din organism.

Oamenii transpiră pentru a-și egaliza temperatura corpului, dar câinii pot face acest lucru doar prin respirație sau prin pernuțele de la lăbuțe.

Prin urmare, câinelui tău nu trebuie să-i lipsească niciodată apa proaspătă. Trebuie să-i schimbi apa de mai multe ori pe zi.

Ce alimente sunt cele mai recomandate vara?

Majoritatea câinilor sunt obișnuiți să mănânce hrană pentru câini sub formă de crochete. Însă hrana uscată conține doar 10% umiditate. Nu hidratează suficient câinele.

Odată ingerată, hrana uscată va absorbi apa din corpul câinelui, provocându-i sete.

Specialiștii sunt de părere că vara câinii ar trebui să consume si hrană umedă, de preferat fără conservanți sau aditivi, fără hormoni sau organisme modificate genetic.

Înghețată de casă și jucării înghețate

În zilele foarte călduroase de vară, îți recomandăm să-ți răsfeți câinele cu înghețată de casă.

O poți prepara cu apă și fructe (dacă câinele tău  tolerează fructele) sau poți încerca, de asemenea, să adaugi câteva crochete în apă.

O altă opțiune foarte sănătoasă este să folosești recompensele pe care i le oferi de obicei pe tot parcursul anului. Bagă-le în congelator și transformă-le recompense delicioase.

De asemenea, poți să-i achiziționezi o jucărie Kong. Jucăriile Kong sunt din cauciuc, cu găuri în lateral și o gaură în mijloc. Aceste jucării se umplu cu hrană pentru a motiva animalului de companie să se joace. În acest fel, devin obiecte atractive. Câinele le urmărește și încearcă să scoată hrana din ele.

Această jucărie este una dintre jucăriile preferate ale câinilor și dacă încerci să o îngheți, o vei transforma într-o gustare răcoritoare și distractivă în timpul verii.

Vara și căldura ne afectează pe toți, așa că nu trebuie să te surprindă lipsa poftei de mâncare. Este normal ca animalul să-și piardă pofta de mâncare, să nu aibă chef să se joace și să-și petreacă ziua în căutarea unui loc răcoros și umbros.

Pentru a evita ca vara să-i afecteze rutina alimentară și bunăstarea, oferă-i hrană naturală umedă. De asemenea, asigură-te că se poate odihni într-un loc răcoros. Câinele tău se va simți mult mai confortabil. Pune în practică sfaturile noastre și te vei convinge.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top