Alimentația corespunzătoare pentru un pui de Ciobănesc German

Toți câinii, pui sau adulți, au nevoie de afecțiune. Dar ciobăneștii germani sunt deosebit de sensibili, receptivi și inteligenți.

Pentru ca un pui de ciobănesc german să se dezvolte într-un mod armonios și sănătos, este esențial să sugă colostrul de la mama sa. Colostrul este laptele matern secretat timp de câteva zile după nașterea puilor. Acesta formează prima hrană a lor. În primele 24 de ore de viață cățeii asimilează anticorpi doar din acest lapte. De asemenea, acesta asigură circulația corespunzătoare a sângelui, astfel încât organele acestora sunt oxigenate în mod adecvat.

Cățelul trebuie să consume lapte matern până la vârsta de 6 – 8 săptămâni. În cazul în care, din orice motiv, cățelușul nu poate fi alăptat de mama sa, nu i se va administra niciodată lapte de vacă sau de capră, care este foarte slab în raport cu laptele de cățea.

În acest caz, este nevoie de un lapte cu formulă specială, potrivit rasei cățelușului. Un chihuahua diferă de un ciobănesc german. Sunt rase cu nevoi nutriționale diferite.

Ciobănesc german înțărcat

De la 3 la 4 săptămâni, puiul de ciobănesc german ar trebui să consume și altceva în afară de laptele matern. Trebuie să-i oferi mâncare umedă specială pentru pui. Mai târziu, în jur de 6 – 8 săptămâni, pe lângă lapte matern cățelușul poate consuma hrană uscată umezită cu apă.

Începând cu a opta săptămână, ciobănescul german ar trebui înțărcat. Din acest moment trebuie să consume hrană pentru câini complet solidă, special creată pentru pui. Laptele trebuie scos din dietă, deoarece va provoca diaree. Totodată, este vital ca puii să aibă apă curată și suficientă la dispoziție oricând.

Mâncare solidă pentru un cățeluș ciobănesc german

Poți umezi hrana uscată cu apă (sau supă fără sare și condimente) până când cățelul se obișnuiește s-o mănânce neumezită.

De la înțărcare până la vârsta de 4 luni puiul ar trebui să mănânce de 4-5 ori pe zi. Și trebuie disciplinat. Cățelușul va trebui să se obișnuiască cu faptul că porția sa va rămâne pe farfurie timp de 10 minute. Timp suficient pentru a o mânca pe toată. După asta, trebuie să ridici farfuria chiar dacă a mai rămas puțină mâncare.

Astfel, vei învăța cățelușul să acorde atenție orei de masă și să mănânce tot din farfurie.

Acceptarea ordinii lucrurilor va fi foarte importantă pentru dezvoltarea intelectuală a cățelușului. Ulterior, va fi nevoie de un dresaj mai complex și mai solicitant. Hrana pentru cățelușul ciobănesc german ar trebui să fie mai calorică, mai grasă, proteică și cu mai mult calciu decât hrana pentru câinii adulți.

Hrana potrivită pentru un cățel ciobanesc german începând cu vârsta de 4 luni

De la 4 luni la 6 luni, numărul meselor va fi redus la 3 ori pe zi. Evident, vei crește cantitatea și îi vei oferi, de asemenea, încă 2 minute în plus pentru a mânca totul fără să se streseze. Pe punga cu hrană vei găsi cantitatea exactă de hrană potrivită pentru vârsta sa.

În această perioadă îi poți amesteca alimentele proaspete (carne, pește sau legume) cu hrană uscată. Aceste alimente ar trebui să fie întotdeauna gătite, niciodată crude. Nu trebuie administrate oase ascuțite (pui și iepure) și nici pește cu oase.

În niciun caz nu ar trebui să îi oferi resturi de mâncare, deoarece sarea, zahărul și alte condimente sunt foarte dăunătoare sănătății câinelui. În plus, dacă ai face-o, ți-ai determina câinele să cerșească mâncare.

Alimentația potrivită pentru un ciobănesc german începând cu vârsta de 6 luni

Când puiul de ciobănesc german ajunge la 6 luni de viață, trebuie să-i oferi hrană doar de 2 ori pe zi. Crești proporțional cantitatea și, de asemenea, timpul de administrare.

Cantitatea de hrană zilnică va depinde de stilul său de viață (activ sau pasiv). De asemenea, va depinde și de sexul său.

Va fi foarte bine dacă, începând cu vârsta de 6 luni, îi dai puiul de ciobănesc german, oase rezistente, cum ar fi genunchi de vițel. Rozându-le își va întări dinții și gingiile.

Hrană recomandata este fabricată din ingrediente 100% naturale, fără conservanți, aditivi și coloranți artificiali, hormoni și organisme modificate genetic.

6 thoughts on “Alimentația corespunzătoare pentru un pui de Ciobănesc German”

 1. Buna ziua. Avem un pui ciobanesc german in varsta de 3 luni,va rog daca se paote sa-mi trimiteti un ghid alimentar corespunzator rasei lui . Multumesc . Astept cu drag recomandarile si sfaturile dvs. O zi frumoasa va doresc.

 2. Stan marius

  Buna ziua am un puișor ciobanesc german de 2 luni , va rog un ghid de hrana de alimentație dacă puteți sa ma ajutați , vreau sa se dezvolte și sa crească sănătos. Multumesc anticipat

 3. Mariana Baloiu

  Buna ziua,
  Am o fetiță de 4 luni și jumătate, Ciobanesc German.
  Va rog să mă ajutați cu un plan alimentar și ce suplimente nutritive ar trebui sa -i dau pentru o dezvoltare armonioasa!
  Mulțumesc pentru răspuns!

 4. Raducanu Aurelia

  Am un cățel ciobanesc german care de curând a făcut 6 luni. As dori dacă se poate un sa m îndrumați cu un program de masa. Pana acum i-am dat numai mancare uscata winner plus junior. Va mulțumesc..

 5. Raducanu Aurelia

  Am un cățel ciobanesc german care de curând a făcut 6 luni. As dori dacă se poate sa ma îndrumați cu un program de masa. Pana acum i-am dat numai mancare uscata winner plus junior. Va mulțumesc..

 6. Buna ziua. Avem un pui ciobanesc german in varsta de 3 luni,va rog daca se paote sa-mi trimiteti un ghid alimentar corespunzator rasei lui . Multumesc . Astept cu drag recomandarile si sfaturile dvs. O zi frumoasa va doresc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top