6 mirosuri neplăcute pentru animalele de companie

În casă pot exista numeroase produse cu miros neplăcut sau chiar toxice care pot pune în pericol sănătatea animalelor și a oamenilor.

Mirosul animalelor de companie este mai puternic decât cel al oamenilor, deci este posibil ca aceștia să detecteze mirosuri care nu sunt pe placul lor și pe care stăpânii nu le simt. Animalele știu exact care mirosuri le plac și care nu.

În cele ce urmează vă vom dezvălui ce mirosuri ar trebui să evitați atunci când împărțiți spațiul cu animalul dvs. de companie.

Mirosuri care nu sunt pe placul animalelor de companie

Comunicarea animalelor este clasificată în 4 forme de limbaj de bază, care sunt esențiale pentru o interpretare corectă a informațiilor. Acestea sunt următoarele:

  • Contact fizic;
  • Pozițiile și mișcările corpului sau limbajul corpului;
  • Mirosurile;
  • Sunetele, cum ar fi emisia de semnale acustice.

Pe scurt, la aceste 4 tipuri de limbaj participă simțul tactil, văzul, mirosul și auzul. În plus, cel puțin două dintre aceste variante sunt prezente de obicei în timpul comunicării ființelor vii.

Subiectul care ne preocupă astăzi se concentrează pe limbajul mirosurilor, care oferă o mulțime de informații. Acestea iau în considerare de la comportamentele de hrănire (vânătoare) până la apărarea teritoriului sau sezonul de reproducere.

Fără aceste tipuri de limbaj, interpretarea mesajului ar putea fi complicată. Prin urmare, în cele ce urmează vom oferi informații relevante despre limbajul mirosurilor și despre modul de evitare a celor neplăcute pentru animalele de companie.

Mirosuri de citrice

Dacă vă gândiți la mirosuri care nu sunt pe placul animalelor de companie, mirosul de citrice apare pe listă. Deși le irită fosele nazale, nu este cel mai puternic sau cel mai dăunător.

Dacă vreți ca animalul de companie să nu se apropie de unele zone din casă, împrăștiați suc de lămâie sau portocale. Aceasta este o opțiune vă permite să protejați, de exemplu, mobilierul contra pisicilor. Datorită mirosului nu se vor mai apropia de el pentru a-l zgâria.

Produse de curățat

Pisicile tind să zgârie diferite suprafețe pentru a-și ascuți unghiile. Una dintre tehnicile folosite pentru a evita acest lucru este includerea unei raclete, dându-le șansa să și le poată ascuți în liniște.

Cu toate acestea, o altă tehnică este utilizarea produselor cu miros neplăcut. Aplicarea produselor de curățat de uz casnic care conțin alcool, pe diverse locuri, cum ar fi canapeaua, va acționa ca un factor de descurajare. Va împiedica pisicile să se apropie.

Odorizante de cameră

Animalele de companie evită adesea mirosul emanat de odorizantele de acasă. Mai ales dacă sunt arome foarte puternice, deoarece,  le fac să strănute.

Pe de altă parte, pisicile sunt extrem de pretențioase cu privire la mirosul urât al litierei. Litiera trebuie să fie mereu curată. Pe de altă parte, nu trebuie folosit nisip parfumat.

Plantele aromatice și condimentele

Condimentele și plantele aromatice sunt folosite la prepararea multor feluri de mâncare. Mirosul și gustul lor caracteristic derivă din diferitele componente pe care le conțin în structura lor chimică.

Una dintre componentele cheie este capsaicina, responsabilă pentru aroma emanată de ardeii iuți. Din cauza ei animalelor de companie nu le place hrana picantă.

Din acest motiv, poate fi găsit în diferite produse de respingere destinate animalelor de companie. Acest tip de produs va fi plasat în acele locuri periculoase pe unde nu trebuie să umble animalele.

Tutun

Pe lângă emanarea unui miros caracteristic și supărător, tutunul este unul dintre cele mai dăunătoare produse pentru sănătatea oamenilor și a animalelor lor de companie. Influențează dezvoltarea cancerului sau creșterea în greutate a animalelor.

Prin urmare, atât pentru sănătatea animalului, cât și pentru cea a stăpânului, se recomandă reducerea sau eliminarea consumului acestuia. În plus, se pare că afectează pisicile într-o măsură mai mare, deoarece acestea ingeră particulele care cad pe blana lor atunci când se îngrijesc.

Oțet

În cele din urmă, oțetul este una dintre produsele esențiale în aromarea salatelor. Cu toate acestea, aroma caracteristică pe care o degajă este inconfortabilă pentru animale.

În plus, uneori se folosește dizolvat în apă ca repulsiv pentru purici și căpușe. În ciuda acestui fapt, utilizarea sa la animale de companie nu este recomandată, deoarece acestea captează mirosul rapid, chiar și dacă se folosește cea mai mică concentrație.

Deși majoritatea produselor precum oțetul sunt inofensive pentru animale, au fost observate efecte diferite asupra acestora. Le irită în special nasul.

Pe scurt, s-a observat că mirosurile care nu sunt pe placul animalelor sunt cele puternice sau pătrunzătoare. Acest lucru se poate datora faptului că simțul mirosului este mai dezvoltat decât la om.

Prin urmare, se recomandă păstrarea acestor produse departe de animale, cu excepția cazului în care acestea servesc drept măsură de descurajare. Desigur, mai întâi trebuie verificat dacă animalul de companie nu este alergic la niciunul dintre aceste produse înainte de a le utiliza ca măsuri preventive.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top