5 rase de câini de pază care vă vor menține casa în siguranță

Rasele de câini de pază vor proteja casa, dar în multe cazuri vor avea nevoie de dresaj specializat, astfel încât comportamentul lor să fie în concordanță cu al unui animal de companie echilibrat.

Mulți proprietari au în minte siguranța casei lor atunci când își aleg noul animal de companie. De-a lungul timpului, au existat întotdeauna câini de pază care au devenit animale de familie ale proprietarilor exigenți. În acest articol vă vom dezvălui care sunt cele mai populare rase de câini de pază și de ce.

Să cunoaștem abilitățile rottweilerului

Cu un corp compact și plin de forță, Rottweiler este o rasă teritorială, dar afectuoasă, care va căuta în mod deschis afecțiunea proprietarului său, indiferent de dimensiunea sa. Ca toți câinii de talie medie, un dresaj timpuriu bun este vital, în special pentru a-i canaliza instinctele de protecție într-un mod pozitiv.

Faima de câine rău a Rottweilerilor are o legătură foarte mare cu educația oferită de proprietarul lor. Să nu vi se pară ciudat dacă veți vedea Rottweileri afectuoși cu copiii și dând dovadă de multă răbdare și tandrețe față de cei dragi. Acești câini necesită stimuli mentali și sociali constanți pentru a-i ajuta să nu se izoleze și să continue îmbunătățirea temperamentului lor.

– Akita cel loial și curajos

Acest vechi animal de origine japoneză este una dintre cele mai venerate rase de câine de pază din patria sa. A avea un Akita în familie este un simbol al longevității, fericirii și sănătății bune.

Câinii Akita sunt animale musculoase cu blană groasă. Deși nu sunt foarte mari, ei compensează cu o putere de invidiat și densitate musculară mai mare decât al oricărui alt câine.

Akita este introvertit și vigilent cu străinii. De obicei, nu tolerează foarte bine prezența altor animale, deși își va proteja membrii familiei până la capăt, cu care va fi iubitor și protector. Speranța de viață a acestui animal este cuprinsă între 10 și 13 ani.

– Ciobănescul german, una dintre cele mai populare rase de câini de pază

Există multe motive pentru care experții continuă să parieze pe una dintre cele mai populare rase de paznici. Caracterul său fidel și încrederea în sine, împreună cu inteligența sa ascuțită, îl fac animalul de companie ideal pentru acei proprietari care caută un animal capabil să învețe rapid și este dornic să-i protejeze.

Atunci când dresați un Ciobănesc German, este recomandat să optați pentru socializarea timpurie și exerciții axate pe ascultare și autocontrol pentru a vă asigura că înțelege cine este stăpânul. Specialiștii vă recomandă să-l implicați în activități familiale pentru a intensifica legătura cu acesta.

– Ciobănescul caucazian duce conceptul de câine de pază la nivelul următor

Timp de sute de ani, ciobăneștii caucazieni au fost folosiți pentru a speria prădătorii și străinii, protejând astfel animalele. Dimensiunea sa îi permite să fie un adevărat adversar al lupilor și al coioților, mai ales atunci când vine vorba de varietatea câinelui caucazian de munte, care are un corp mai mare și mai puternic.

Inteligența și caracterul independent al acestei rase de câini de pază îngreunează dresajul. Se recomandă utilizarea unui instructor profesionist pentru a primi cele mai bune indicații în ceea ce privește modul de controlare a acestui câine. În plus, trebuie menționat că această rasă este foarte protectoare și nu are încredere în străini, astfel încât câinii pot reacționa urât la vizite.

– Bull Terrier Staffordshire

Avem de-a face cu una dintre cele mai musculoase rase de câini de pază. Faima acestui animal s-a răspândit în luptele câinilor maidanezi din Anglia, așa că, deși nu are o natură deosebit de agresivă, bull terrier-ul Staffordshire necesită dresaj și socializare pentru a învăța regulile de bază ale comportamentului canin.

Având în vedere trecutul său de câine de luptă, instinctele sale de vânătoare pot persista și el trebuie să ia lecții de autocontrol. Această rasă este inteligentă, dar va încerca să facă ce vrea și să ignore cine este șeful în relație. Arătați-i cine este stăpânul cât mai curând posibil.

Dacă aveți nevoie de un câine de pază, sperăm că veți ține cont de sugestiile noastre.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top