5 rase de câini care pot fi ținute în apartamente mici

Locuiți într-un apartament mic și ați luat decizia de a vă lua un câine? Rețineți că nu toate rasele de câini sunt potrivite pentru apartament.

Să nu credeți că dacă apartamentul este mic, și câinele trebuie să fie mic. Nu trebuie neaparat să adoptați un câine mic. Trebuie să găsiți un animal de companie care să se adapteze lipsei de spațiu sau la faptul că nu are acces la o grădină în aer liber.

Îngrijirea adecvată este esențială pentru menținerea unei coexistențe sănătoase.

Aveți nevoie de un câine liniștit? Pentru ca acesta să fie liniștit trebuie să-i satisfaceți corect nevoile. De obicei, oamenii presupun că rasele de câini mici nu necesită atât de multă mișcare și timp de joacă ca rase medii sau mari, ceea ce nu este adevărat.

În consecință, din cauza lipsei de mișcare, mulți câini mici vor lătra frecvent, fiind considerați pe nedrept câini gălăgioși.

Desigur, temperamentul rasei este important. Indiferent de mărime, pentru unele rase este un avantaj faptul că latră și sunt mereu în alerta. În cazul altor rase este exact contrariul. În continuare, vă prezentăm unele din cele mai potrivite rase de câini pentru un spațiu mic.

1. Basenji

Basenji are admiratori datorită blănii sale scurte și corpului mic și musculos. Este tipul ideal de câine dacă aveți mulți vecini și spațiul este limitat. Acest câine are o înălțime maximă de 38 de centimetri și nu cântărește mai mult de 11 kilograme.

Basenji nu latră, dar asta nu înseamnă că este tăcut. Un câine Basenji poate scoate un urlet delicios sau un țipăt înfiorător, dar și mârâituri și scânceturi normale la orice câine.

Pe de altă parte, Basenji adoră să se joace (în liniște). Deci, dacă doriți un câine care să aducă  diferite obiecte, căutați un alt câine – Basenji nu este pentru voi.

Un alt factor care înclină balanța în favoarea acestei rase este că sunt câini foarte curați ( se spală aproape la fel de mult ca pisicile). Dacă doriți să aveți mereu o casă fără păr de câine, trebuie să știți că Basenji lasă foarte puțin păr.

2. Whippet, o rasă de câini perfectă pentru apartamente mici

Acest câine de vânătoare zvelt este obișnuit cu acțiunea. Cu toate acestea, se poate relaxa pe o pernă sau sări prin casă fără a scoate un sunet. Este o rasă prietenoasă, dar nu cel mai prietenos tip de câine (nu face parte dintre cei cărora le place să stea în brațele stăpânului).

Câinele din rasa Whippet este un câine foarte disciplinat, are nevoie de puțină atenție. Este și foarte docil. Aceste animale sunt perfecte pentru cei care caută rase de câini liniștite, pentru a le crește la bloc, unde cel mai bine este ca animalul să fie unul liniștit.

3. Teckel

Teckelii sunt câini crescuți pentru a vâna bursuci și alte animale din tunel, cum ar fi iepuri și vulpi. Există două tipuri de Teckel: pitic (cinci kilograme sau mai puțin ca adult) sau standard (în general între 7 și 14 kilograme ca adult).

Indiferent de dimensiunea lor, acești câini  sunt în topul celor mai populare rase de câini din lume încă din anii 1950. Sunt plini de viață, foarte afectuoși și atașați de stăpânii lor.

Această rasă este o alegere bună pentru cei care locuiesc la bloc și persoanele care nu au curte. Cei din mediul urban preferă Teckelii datorită dimensiunilor mici și ușurinței cu care se îngrijesc.

În general, sunt activi în interior și, de asemenea, se bucură de drumeții. Însă aveți grijă să nu îi lăsați să se îngrașe prea mult sau să-și rănească spatele sărind de pe mobilă.

4. Chihuahua, unul dintre cei mai potriviți câini pentru un apartament mic

Este cea mai mică rasă, considerată de mulți cea mai frumoasă. Chiar dacă sunt mici, câinii ce aparțin acestei rase sunt plini de personalitate.

Datorită dimensiunii sale, această rasă se obișnuiește ușor cu spațiile mici. Singura  problemă a câinilor Chihuahua este că nu sunt foarte sociabili. Prin urmare, trebuie să-i învățați să socializeze cu oamenii sau cu alți câini.

5. Pomeranian

Pomeranianul este cel mai mic membru al familiei de câini Spitz, care include Samoyed, Malamute din Alaska și Norwegian Elkhound, printre altele. Pentru mulți este cea mai adorabilă, blândă și blândă rasă de câini de care se poate bucura o persoană.

În ciuda dimensiunilor lor mici, pomeranienii au un lătrat puternic care poate deveni puțin zgomotos. De asemenea, sunt câini de pază excelenți.

Această rasă se adaptează bine traiului într-un apartament sau într-o casă fără curte. De asemenea, sunt considerați animale de companie excelente pentru persoanele în vârstă și pentru cei care sunt ocupați, deoarece nu sunt excesiv de  dependente de stăpân.

Nu totul este o chestiune de mărime

În încheiere, merită subliniat faptul că, spre deosebire de credința populară, dimensiunea nu este cel mai important lucru atunci când alegeți un câine pentru a-l crește într-un apartament mic.

Mulți câini mici au prea multă energie, curiozitate pentru a se adapta la această limită. Din acest motiv, este prudent să optați în primul rând pentru rase liniștite și ușor de dresat.

De asemenea, este important să înțelegeți că temperamentul unui câine se va schimba pe măsură ce îmbătrânește și tendința sa de a latra poate crește de-a lungul vieții sale.

Prin urmare, trebuie să vă asigurați că aveți suficient timp și dispoziție pentru a-i dresa. Dacă nu aveți grijă de ei așa cum trebuie, câinii de orice rasă pot fi zgomotoși și neascultători.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top