5 dintre cele mai agresive rase de pisici

Vă doriți să vă luați o pisică? Vă sfătuim ca înainte de a face asta să aflați care sunt cele mai agresive rase de pisici.

Atunci când în familie intră o pisică este mare bucurie. Pentru a face cea mai bună alegere pentru familia voastră, este bine ca înainte de a vă alege o pisică, să știți care sunt cele mai agresive rase de pisici. Există anumite tipuri personalitate asociate cu fiecare dintre ele

Fiecare pisică este unică iar apartenența la o anumită rasă nu implică faptul că felina este agresivă. Există anumite tendințe specifice la anumite feline, dar  personalitatea animalului nu trebuie judecată în funcție de ele.

Cele mai agresive 5 rase de pisici

În primul rând, ar trebui să știți că o pisică poate zgâria sau mușca pentru a se juca sau ca reacție la ceva ce faceți și nu vă dați seama. Agresiunea intenționată a felinei este însoțită de o serie de semne anterioare;

– Arcuirea spatelui;

– Blană zburlită;

– Pupile dilatate;

– Sunete precum sforăituri sau miaunat răgușit.

Savannah

Această rasă este rezultatul încrucișării pisicii domestice (Felis silvestris catus) cu servalul african (Leptailurus serval). După cum vă puteți imagina, această ascendență sălbatică o înzestrează cu o serie de instincte care pot face traiul împreună mai dificil. În plus, sunt feline foarte inteligente și le place să se joace – iar unele exemplare chiar adoră să înoate.

Nu este neapărat un animal agresiv, dar este teritorial,  putând speria de multe ori străinii . Cu toate acestea, adevărata problemă o reprezintă greutatea sa, deoarece poate ajunge la 9 kilograme. Acest lucru, adăugat la caracterul său activ și jucăuș, poate provoca daunele mari și posibile atacuri mai grave.

Siameză

Aceasta este una dintre cele mai vechi rase existente.  Paznici ai templelor din Siam, aceste pisici sunt alese în prezent pentru eleganța blănii lor.

În ciuda reputației lor de a fi agresive, siamezele sunt de fapt feline foarte atașate de familie și participă activ la viața domestică. Cu toate acestea, ele tind să se atașeze mai mult de o anumită persoană din familie, astfel încât agresiunile înregistrate provin de obicei din gelozie sau din lipsa de atenție.

În plus, aceste pisici pot trăi cu alte animale, dar trebuie ținut cont că, atunci când urăsc ceva, își arată ura intens. Dacă pisica începe să urască un obiect sau o persoană, este foarte posibil să nu-i mai dea pace.

Bengaleză

Această rasă este, de asemenea, încrucișată cu o specie sălbatică, pisica leopard (Prionailurus bengalensis), cu scopul de a oferi felinelor un aspect similar cu cel al leoparzilor. Deși este o caracteristică estetică, nu a fost posibilă evitarea apariției anumitor caracteristici moștenite, cum ar fi plăcerea pentru înot.

Sunt pisici foarte atașate de familie, dar indiferente față de străini și chiar teritoriale cu ei. De multe ori, forța lor redusă atunci când se joacă este confundată cu agresivitatea.

Sfinx

Pisicile Sfinx sunt foarte apreciate de unele persoane  pentru absența părului, deși tocmai acest lucru îi determină pe alții să le respingă. În afară de aspectul său, este posibil ca această rasă să dezvolte comportamente dominante față de stăpânul său, mai ales atunci când vine vorba de a insista asupra a ceva.

Cu toate acestea, dacă acest lucru se poate schimba în timp, aceste animale vor căuta mereu căldura stăpânului, parțial din cauza lipsei de blană și parțial datorită naturii lor prietenoase și afectuoase. Am putea spune că tind să fie animale intense la toate nivelurile.

Maine Coon

La fel ca Savannah, Maine Coon este o rasă care poate ajunge la 9 kilograme, astfel încât dimensiunea sa poate fi din nou o problemă. În plus, sunt animale cu un caracter independent care preferă de obicei să fie lăsate în pace.

În general, agresiunile tind să apară atunci când se insistă mult asupra a ceva ce nu doresc, cum ar fi alintarea sau răsfățarea lor.

Lăsând acest lucru deoparte, pisicile Maine Coon tind să fie simpatice și comunicative. Încercarea de a avea parte de liniște și capacitatea de a se distra singure de cele mai multe ori le transformă în pisici perfecte pentru cei care lipsesc multe ore de acasă.

Niciun animal nu este rău. Este o chestiune redundantă  amintirea acestui lucru, dar când observi anumite tendințe agresive asociate raselor, înfățișării și altor caracteristici, există tendința de a crede că sunt inevitabile. Nimic nu este mai departe de realitate.

Coexistența cu animalele se bazează pe înțelegere și acest lucru este imposibil fără răbdare și deschidere din partea stăpânului. Înainte de a judeca o felină domestică, observați-o, observați-vă și, dacă nu puteți aborda problemele sale, mergeți la un specialist cu ea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top