4 tipuri de dobermani și personalitățile lor

Dobermanul are reputația de a fi agresiv și violent, dar nimic nu poate fi mai departe de adevăr. Este un câine impresionant și minunat. De asemenea, este un companion excelent. Există mai multe tipuri de dobermani, crescuți pentru muncă și protecție.

În cele ce urmează, vă vom spune o scurtă istorie a acestei rase și apoi vom compara diferitele tipuri existente. Deși fiecare individ are propriul său mod de a fi, există anumite tendințe comune la Doberman, bazate pe selecția genetică.

Scurtă istorie a Dobermanului

Dobermanul este o rasă care a apărut la sfârșitul secolului al XIX-lea și s-a dezvoltat și s-a ramificat în timpul secolului al XX-lea. Acesta poartă numele germanului Karl Friedrich Dobermann, al cărui scop era să creeze un câine intimidant și loial care să-l protejeze în timpul activității sale de vameș.

Pentru a crea Dobermanul, au fost încrucișate rase Beauceron precum Rottweiler, Weimaraner sau Manchester Terrier. Toate acestea sunt rase despre care se știe că sunt credincioase și își protejează stăpânii.

Dobermanul este un câine temperamental și protector  dar și teritorial.

Personalitatea Dobermanului

Principala sa caracteristică este loialitatea și puternica legătură pe care o creează cu familia, deoarece dobermanul dezvoltă uneori chiar și o dependență emoțională semnificativă. Prin urmare, este foarte protector și este adesea neîncrezător – și chiar teritorial – cu oameni pe care nu îi cunoaște.

Din acest motiv, este important ca acesta să socializeze constant, atât cu oamenii, cât și cu alți câini. Aceasta este singura modalitate de a evita problemele de agresivitate pe termen scurt și lung.

Din punct de vedere emoțional, deși pare contradictoriu, aceasta poate fi o rasă fragilă și sensibilă. Conflictele generează de obicei anxietate la acești câini, iar singurătatea este un factor care provoacă o multitudine de probleme mentale și comportamentale.

În cele din urmă, ca rasă creată pentru ascultare și muncă, dobermanul este foarte inteligent. Învață repede și este ascultător. Este capabil să-și amintească până la 30 de comenzi diferite. Jocul este un instrument excelent în acest scop, dar și energia și puterea musculară trebuie luate în considerare.

Tipuri de dobermani și personalitățile lor

Din rasa inițială, numită doberman-pinscher, s-au creat multe altele, deoarece oamenii își doreau nu doar câini pentru protecție. Iată cele mai cunoscute rase de doberman.

 Dobermanul uriaș

Născut din dorința de a crea o rasă mare și intimidantă pentru protecția personală, acest tip de doberman nu mai este așa, întrucât rasa inițială a fost încrucișată cu altele – precum Marele Danez (Dog Germanul) sau Rottweilerul – pentru a-i crește dimensiunea.

Datorită în primul rând acestei caracteristici, dobermanii uriași sunt predispuși la probleme de sănătate articulare și cardiace. Au un temperament loial și protector și pot deveni teritoriali – și chiar agresivi – atunci când vine vorba de apărarea stăpânului lor. Oricum, sunt câini foarte ascultători și inteligenți.

Doberman Pinscher în miniatură

Deși nu sunt asociați genetic cu dobermanii mari – sunt considerați terieri de jucărie. Dobermanii în miniatură sunt în general alegerea estetică a celor care doresc un câine care să arate similar cu rasa tradițională, dar de dimensiuni reduse.

Tocmai pentru că sunt aleși ca animale de companie, au un caracter prietenos, entuziast și adorabil. Din păcate, acești câini mici sunt de obicei zgomotoși și tind să latre mult.

Doberman european

Este cea mai cunoscută subcategorie a dobermanilor. A fost creat în Germania ca și câine militar și polițist, deci este de obicei protector, temperamental și oarecum ostil față de străini. Antrenat, poate răspunde rapid la un atac la comanda stăpânului lor, dar aspectul său intimidant este de obicei suficient pentru a menține amenințările la distanță.

Doberman american

Reputația dobermanului european pentru vitejie, inteligență și loialitate l-a făcut rapid popular în alte regiuni ale globului, în special în Statele Unite. Cu toate acestea, oamenii și-au dorit un câine cu un temperament mult mai prietenos care să-i permită să trăiască într-o casă ca animal de companie.

Prin urmare, dobermanul american are un caracter mult mai relaxat, de asemenea loial, dar nu la fel de teritorial și suspect ca rudele sale europene. Este un câine care se adaptează foarte bine într-o familie și se înțelege de minune atât cu adulții, cât și cu copiii. Astăzi, rasele de câini sunt create de mai multe generații în scopuri specifice.

Dacă sunteți interesați de diferite rase pentru că doriți un prieten loial, un labrador poate fi agresiv și un doberman cel mai docil câine din lume. Adevărata întrebare nu este ce rasă de câine este cea mai bună pentru voi, ci cum puteți fi fericiți împreună.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top