Venirea primăverii și influența sa asupra câinilor sau pisicilor

Primăvara este acea perioada a anului așteptată de toată lumea. După zilele reci, temperatura începe treptat să crească și să devină din ce în ce mai plăcută.

Cu toate acestea, trebuie să fim conștienți și de partea negativă din această perioadă a anului, când proliferează polenul și apar alergiile, provocând diferite complicații respiratorii în funcție de nivelul de implicare.

De asemenea, și animalul dvs. de companie simte schimbarea, deoarece primăvara este o adevărată explozie hormonală pentru toate speciile.

Trebuie să acordați atenție diferiților agenți care pot destabiliza bunăstarea câinelui și / sau pisicii dvs. în timpul primăverii.

Leishmanioza

În această perioadă a anului, această boală apare la un număr mare de animale de companie.

Acest lucru se întâmplă din cauza înmulțirii numărului de insecte, multe dintre ele aflându-se în perioada de reproducere.

Fluturii de nisip, un tip de țânțari, dar mai mici, sunt cauza leishmaniozei și pot fi o mare problemă. Atunci când pișcă câinele, îi provoacă mult disconfort și erupții cutanate care pot fi foarte deranjante pentru acesta.

Principala sa consecință este căderea părului câinelui (aceasta poate afecta și oamenii).

Dacă au imunosupresie, adică dacă au imunitatea scăzută, există riscul ca pisicile să dezvolte această boală în urma pișcăturii de insecte.

Este indicat să folosiți zgărzi repelente pentru insecte, plase pentru țânțari la ferestre și uși și / sau aparat anti-țânțari pentru a preveni pișcăturile de țânțari.

Căpușe și purici

Trebuie să acordați atenție și paraziților, mediile mai calde favorizează supraviețuirea lor. Puricii, afidele, căpușele și alte specii pot afecta animalele de companie.

Căpușele apar în perioada primăverii și se pot prinde în blana câinelui și / sau a pisicii dvs. provocând un mare disconfort. Nu provoacă probleme grave, dar poate duce la infectarea cu microbi și la anemie. Puricii sunt, de asemenea, o problemă. Odată pișcat de purici, animalul dvs. de companie poate suferi de dermatită acută care este foarte greu de eradicat.

Dacă animalul dvs. de companie se scarpină sau se mușcă pentru a calma mâncărimea, trebuie să încercați să-l scăpați de purici.

Vă recomandăm utilizarea pipetelor și a pastilelor de deparazitare, deoarece trebuie numaidecât să vă scăpați animalul de acești paraziți.

O soluție bună este și zgarda anti-purici, care previne, de asemenea, leishmanioza.

Alergie de primăvară la câini și pisici

După cum am spus mai sus, pe lângă faptul că afectează oamenii, polenul și alergiile afectează și câinii și / sau pisicile noastre din ce în ce mai mult. Simptomele specifice alergiei pot fi mâncărimi, disconfort cutanat sau roșeață în unele zone ale pielii.

Va trebui să fiți atenți la orice simptome pentru a le preveni și a nu le complica. Pentru a combate alergiile, vă recomandăm să faceți mai des baie animalului și să puneți un covoraș la ușă pentru a preveni pătrunderea resturilor de polen în casă. Acest lucru vă ajuta să vă protejați animalele de companie contra alergiei.

Schimbarea alimentației

Pe măsură ce temperatura crește, metabolismul animalelor încetinește și stomacul le cere mai puțină hrană. Nu trebuie să vă mirați că tovarășii voștri fideli mănâncă mai puțin și se odihnesc mai mult. Țineți cont de nevoile lor și nu încercați să îi hrăniți la fel, pot deveni obezi.

Schimbarea părului pisicii

În cazul felinelor, primăvara corespunde unei perioade de năpârlire, așa că nu ar trebui să vă faceți griji dacă în casa dvs. apare o cantitate mai mare de păr. Va fi bine să vă periați pisica cu o perie specială cu țepi metalici, astfel încât să cadă părul mort și să crească cel noul.

Iritarea pernuțelor

Vremea bună determină această situație. Intensificarea plimbărilor face ca prietenii noștri necuvântători să sufere de roșeață, bășici, umflături și chiar răni din cauza plimbărilor mai puține din lunile reci. Puteți utiliza geluri cu aloe vera pentru a le ameliora simptomele.

Sperăm ca informațiile oferite să vă ajute în această primăvară să aveți grijă așa cum se cuvine de animalele voastre de companie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top