Trucuri pentru a-ți determina câinele să mănânce hrană uscată

Deși există diferite variante de hrană pentru câini, adevărul este că hrana uscată este cea mai răspândită, probabil din cauza că este mai convenabilă la preț. Dar nu toți câinii acceptă bine acest tip de hrană, mai ales dacă sunt obișnuiți cu o altfel de mâncare.

Opțiuni privind alimentația câinilor

Pe lângă hrana uscată, există și hrană umedă, popularele conserve, deși mulți stăpâni le oferă doar în anumite momente, precum cele de convalescență. Recent, au apărut alternative precum dieta BARF, care presupune conceperea unui meniu specific pentru câine. La fel, recurgerea la mâncarea de casă este o variantă valabilă, atâta timp cât ții cont de sfatul unui specialist în nutriție canină pentru a te asigura că este completă și echilibrată. În caz contrar, ar putea apărea deficiențe nutriționale. Cu alte cuvinte, mâncarea de casă nu este același lucru cu a da resturile tale câinelui.

Cum să-ți hrănești câinele

Dacă alegi hrană pentru câini uscată, asigură-te că sortimentul ales este de cea mai bună calitate. Alege hrana în funcție de caracteristicile câinelui tău, de exemplu, pentru pui, pentru adulți, pentru seniori etc.

Odată ce alegi hrana, este important să respecți rația recomandată de producător pentru greutatea câinelui tău. Dacă slăbește, crește rația potrivit intervalului indicat pe ambalaj. Și, dacă se îngrașă, redu-o până descoperi cantitatea ideală pentru el, deoarece alți factori, precum activitatea fizică, îi influențează și nevoile. Dacă îi dai prea multă mâncare, este posibil ca animalul să nu mănânce tot și să ți se pară că nu mănâncă bine, când în realitate îl supraalimentezi. Din acest motiv, este bine să respecți porțiile recomandate.

Reține că:

  • Puii trebuie să mănânce de mai multe ori pe zi, așa că rația va trebui distribuită în mai multe porții zilnice.
  • Animalele adulte pot mânca, de asemenea, de mai multe ori sau doar o dată. Deși îi poți lăsa mâncarea la dispoziție, este mai bine să i-o raționalizezi pentru a învăța să nu mănânce lacom. Totodată, îi poți oferi recompense de fiecare dată când îi ceri să se așeze înainte de a mânca. Desigur, nu trebuie să uiți că hrana uscată nu conține foarte multă apă. așa că trebuie să aibă mereu la dispoziție apă curată și proaspătă.
  • Stabilirea unui program fix de masă este esențial pentru câini. Este trucul care îi determină să mănânce crochete. Cu toate acestea, există câini care nu se vor lăsa păcăliți.

Iată, așadar, mai multe trucuri pentru a-ți determina câinele să mănânce hrană uscată:

  1. Primul lucru la care ne gândim de obicei atunci când câinele nu vrea să mănânce este să-i amestecăm mâncarea. Și adevărul este că trecerea la un nou sortiment de hrană trebuie făcută treptat. Schimbarea bruscă a alimentației poate provoca tulburări digestive, în special scaune moi sau lichide. Astfel, pentru a evita problemele, este bine să amesteci trei părți din mâncarea veche cu o parte din cea nouă. Apoi, după câteva zile treci la două din cea nouă și două din cea veche, până vei schimba complet mâncarea.
  2. Dacă îi dai mâncare preparată în casă, trecerea trebuie trebuie făcută tot treptat, dar este mai bine să nu amesteci cele două tipuri de alimente, întrucât nu se digeră la fel.
  3. Hrana uscată poate fi amestecată și cu lichide pentru a o înmuia. Este un alt truc pentru a determina câinele să mănânce hrană uscată, întrucât unii câini o acceptă mai bine atunci când este mai moale. Pentru a o înmuia poți adăuga apă în ea. Apa trebuie să fie rece sau caldă, nu fierbinte.
  4. Hrana uscată poate fi, de asemenea, măcinată. Este o opțiune bună pentru câinii convalescenți, deoarece amestecată cu apă poate fi dată cu o seringă.

După cum poți vedea, există diferite trucuri pe care le poți folosi pentru a-ți determina câinele să mănânce hrană uscată. Sunt trucuri care de obicei funcționează dacă toată familia respectă regulile și nimeni nu-i dă alte alimente care i-ar putea reduce pofta de mâncare.

1 thought on “Trucuri pentru a-ți determina câinele să mănânce hrană uscată”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top