Despre caderea parului la caini si pisici

Caderea parului este un proces ciclic care are loc in mod natural atat la caini, cat si la pisici. Este normal ca in timpul toamnei si al primaverii sa observam ca animalul nostru de companie pierde mai mult par decat oricand. Inainte de vara blanosul isi pierde parul pentru a se racori in lunile fierbinti, iar la inceputul iernii, haina este reinnoita ca sa se pregateasca pentru frig.

Noi vorbim aici de procesul de naparlire, ca fenomen normal sezonier si ciclic ce apare in viata animalului nostru. Daca naparlirea devine excesiva si tinde sa se acutizeze este recomandata consultarea medicului veterinar.

Cele mai evidente simptome ale naparlirii, sunt aparitia de ghemotoace de par pe jos si formarea unor straturi disparate in blanita animalului

Cat dureaza acest proces? Acest lucru depinde, in mare masura, de rasa animalului nostru de companie si de orele pe care le petrece in aer liber, dar de obicei dureaza una sau doua luni. In general, animalele cu parul scurt au tendinta de a pierde mai mult par decat restul, dar exista anumite trucuri, cum ar fi oferirea unei diete sanatoase si periajul corect pe tot parcursul anului, care ajuta la scurtarea acestui proces. Pe langa periaj, baia este un punct cheie in care trebuie sa fim atenti. Este important sa nu exagerati cu numarul de spalari, folositi intotdeauna un sampon adecvat si periati-l bine pe cel mai bun prieten inainte de a-si uda blana, pentru a arunca parul mort si pentru a evita formarea nodurilor. Dupa scaldat, si mai ales in timpul caderii parului, este crucial sa deparazitati animalul de companie si, la nevoie, sa folositi masuri preventive, cum ar fi gulerele sau spray-urile, astfel incat noul sau strat sa nu aiba vizitatori enervanti.

Mancarea oferita in acest timp. O alimentatie sanatoasa ofera nenumarate beneficii pentru blana animalelor noastre de companie, iar acestea sunt vizibile in special in timpul sezonului de naparlire. Deasemenea printr-o alimentatie corespunzatoare, reinnoirea stratului de par se face cu mai multa vitalitate. O dieta cu ingrediente ce au o valoare nutritiva ridicata, va ajuta parul animalului tau sa straluceasca. In plus, uleiul de somon este un complement perfect care ajuta acest proces de naparlire, deoarece intareste pielea si parul, reducand dezvoltarea alergiilor cutanate si acceleaza vindecarea ranilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top