Sfaturi pentru câini cu probleme stomacale

Problemele legate de sistemul digestiv sunt o chestiune frecventă la câini de-a lungul vieții. Și deși în majoritatea cazurilor este vorba de patologii ușoare și temporare, este întotdeauna bine să mergeți la veterinar dacă problema persistă sau se repetă. În orice caz, dacă câinele dvs. are probleme la stomac, iată câteva sfaturi simple.

Semne și cauze ale problemelor digestive la câini

Cele mai frecvente semne care indică faptul că un câine are probleme la stomac pot fi diaree, vărsături, meteorism, lipsa poftei de mâncare.

În general, această simptomatologie este cauzată de obicei de:

  • Mâncare în stare proastă
  • Consumul prea mare de mâncare
  • Alergii
  • Viruși sau bacterii
  • Stres
  • Anxietate

Dacă câinele dvs. are probleme la stomac, iată câteva sfaturi cu privire la cum puteți încerca să le rezolvați. Oricum, consultați întotdeauna un medic veterinar.

O dietă potrivită pentru câinii cu stomac sensibil

În acest context, există multe lucruri pe care le puteți face pentru a evita aceste boli digestive.

De exemplu, oferindu-le o dietă care se potrivește nevoilor lor și respectând întotdeauna rațiile zilnice recomandate. Trebuie să țineți cont de factori precum:

Vârstă

Dimensiune

Nivelul de activitate fizică al animalului

Care este cel mai potrivit aliment pentru un câine cu stomacul sensibil?

Ar trebui să luați în considerare și alte caracteristici particulare ale animalului dvs. de companie atunci când vă gândiți la hrana acestuia, cum ar fi problemele de stomac. Cel mai indicat lucru în această situație este că nu îi lipsească o porție bună de fibre din dietă. În acest fel vă asigurați că animalul are un bun tranzit intestinal.

Așadar, pentru a afla ce mâncare are nevoie de prietenul tău cu patru picioare în fiecare etapă a vieții sale, mergeți la un veterinar de încredere. Sau cereți-i să vă trimită la un specialist în nutriție animală.

Noi recomandam hrana special concepută pentru câini cu sensibilitate gastrică, piele sensibilă și alergii alimentare. Această hrană naturală este indicată pentru câini cu sensibilitate crescută la hrana uzuală, cu iritații gastrice și/sau alergii alimentare nespecifice.

Alte lucruri de care trebuie să ții cont dacă  câinele are probleme digestive:

  • Asigurați-vă că are întotdeauna la dispoziție apă curată. Rețineți că, dacă așa-numitul element vital este murdar sau în apă rămân resturi de alimente, aceasta poate fi un focar al diferitelor infecții. Pe de altă parte, apa nu trebuie să fie prea rece, deoarece poate provoca răceală și disconfort la stomac.
  • Evitați ca animalul să mănânce lacom. Este posibil ca, din cauza anxietății sau a stresului, unii câini să mănânce prea repede sau prea multă mâncare. Cea mai bună metodă de a preveni acest comportament este împărțind mâncarea în mai multe porții pe zi. De obicei este recomandat să o împărțiți în trei prize zilnice. Dacă motivul poftei este pentru că el locuiește cu alți câini și toți mănâncă împreună (și îi este teamă să nu rămână cu mâncare), ideal este să îl hrăniți separat.
  • Nu introduceți schimbări bruște în dieta sa, cu excepția cazului în care schimbarea este recomandată strict de medicul veterinar sau de nutriționist. Câinii sunt deosebit de sensibili la schimbarea dietei lor obișnuite.

Alte sfaturi pentru a evita tulburările digestive la câini

Este indicat să țineți cont și de aceste sfaturi, pentru a evita problemele gastrointestinale la câinele dvs.:

-Nu-l lăsați să mănânce gunoi sau alte resturi, diferite tipuri de obiecte etc. Există animale care, de obicei, devorează tot ce găsesc în calea lor pe stradă, parc sau coșuri. Acordați o atenție deosebită câinelui pentru a vedea dacă are acest obicei și veți evita multe dintre problemele lui de stomac.

– Nu țineți la îndemâna lui substanțe care pot provoca intoxicații. Acesta este cazul pesticidelor, otrăvurilor de șobolan, antigelului și chiar a unor plante și medicamente. Dacă animalul vomită și are diaree și credeți că a fost otrăvit, încercați să stabiliți ce a ingerat și să-l duceți de urgență la veterinar.

Sperăm ca aceste câteva sfaturi să ajute să evitați apariția problemelor stomacale. Multă sănătate prietenului dvs. necuvântător!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top