Sfaturi despre cum îți poți răcori câinele vara

Câinii sunt mult mai sensibili la căldură decât oamenii. Căldura mare este extrem de riscantă pentru aceștia.

Din fericire, aceste pericole pot fi evitate dacă știi să-ți răcorești câinele vara.

Căldura afectează câinii mult mai mult decât oamenii. Din acest motiv, primăvara și vara este normal ca aceștia să-și piardă pofta de mâncare sau ca ritmul lor să fie mai lent.

Este foarte important să-ți răcorești câinele în cea mai fierbinte perioadă a anului.

În cazuri extreme, când temperaturile sunt foarte ridicată câinii pot face insolație. Pentru a evita această situație extremă, iată câteva sfaturi utile pentru a-ți răcori câinele.

Căldura la câini

Câinii sunt mult mai sensibili la căldură decât la frig, deoarece sunt animale capabile să regleze temperatura corpului (să și-o ridice) când mediul este mai rece decât în ​​mod normal (homeotermie). Deoarece mecanismele de disipare a căldurii la câini sunt mai rare, în zilele fierbinți este important să fie ajutați să se răcorească.

Potrivit studiilor realizate, câinii nu transpira la fel ca noi. Aceste mamifere realizează acest lucru prin pernuțele labelor și își reglează temperatura gâfâind.

Atunci când organismul câinelui detectează o creștere a temperaturii, frecvența respiratorie crește, pentru a răcori corpul cu aerul inspirat. Vasele de sânge se dilată pentru a disipa căldura, iar frecvența și intensitatea bătăilor inimii cresc pentru a menține tensiunea arterială.

Un bufeu de căldură începe tocmai cu o creștere bruscă a temperaturii corpului, ale cărei simptome apar sub formă de respirație rapidă și gură deschisă.

Când câinele are probleme determinate de căldura excesivă, limba capăta o nuanță de roșu intens, are tendința de a vărsa, va tremura și chiar își va pierde cunoștința.

Pentru a-ți împiedica animalul să sufere de căldură, trebuie să-i înțelegi fiziologia și nevoile. Prin urmare, iată cum îți poți răcori câinele în cele mai fierbinți perioade ale anului.

Nu-l tunde, perie-i părul

Dacă îți tunzi câinele nu îi vei da șansa de a se bucura de răcoare.

De fapt, se întâmplă opusul: va și mai expus, deoarece părul protejează câinele de soare sau de insecte.

În perioada cu temperaturi ridicate, câinele năpârlește.

Periajul este o opțiune bună pentru a-l ajuta să năpârlească mai ușor și, astfel, să-și regenereze stratul de păr în mod corespunzător.

Apa, un element esențial pentru răcorirea câinelui

Ține-i castronul cu apă curată și rece la umbră. Acest sfat trebuie respectat nu numai pe timp de vară, ci pe parcursul întregului an. Fiecare animal de companie trebuie să aibă o sursă de apă proaspătă în fiecare zi, deoarece acest lichid este esențial pentru menținerea vieții.

Din când în când, asigură-te că are castronul plin de apă proaspătă. În plus, este indicat să aibă castroane cu apă în mai multe locuri din casă (prin zonele unde are obiceiul să se odihnească).

Dacă observi că îi este foarte cald, îl poți răcori și cu un burete înmuiat în apă pe care trebuie să i-l așezi pe cap și corp.

Jucării care ajută câinele să se răcorească

Aceste tipuri de jucării ajută câinele să se răcorească și să se distreze în același timp. În cadrul acestui grup, există bazine mici, bile care expulzează apă sau oase care se pot pune în frigider pentru a se răci. În plus, pe piață există și alte accesorii, precum fântâni cu apă, pături, veste și paturi răcoritoare.

Nu îți scoate câinele la plimbare în cele mai fierbinți ore

Evită să ieși cu câinele la plimbare între 12- 16 după-amiaza. Pe de altă parte, ai grijă – în orice moment – să nu-i pui botniță, fiindcă aceasta nu-i permite să gâfâie. Așa cum am spus deja, acesta este principalul mecanism de disipare a căldurii la câini.

Dacă ieși din casă cu animalul de companie (dimineața sau seara pe răcoare) ia o sticlă de apă cu tine și nu îl pune să facă exerciții intense. Dacă câinelui tău îi place să înoate, permite-i să facă asta. Este unul dintre puținele sporturi care nu prezintă niciun risc de accident vascular cerebral.

De asemenea, este important să-l protejezi de soare și să-i dai de mâncare la ora potrivită.

Cu cât îl vei îngriji mai bine, cu atât se va simți mai bine. Ținând cont de aceste sfaturi, îi vei putea da șansa câinelui tău să se bucure de o vară răcoroasă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top