Pinscher German: ce trebuie să știi despre această rasă

Pinscherul German este un câine foarte inteligent care necesită stimulare fizică și mentală. Aparține unei rase foarte vechi ce datează din 1880 și, așa cum sugerează și numele său, este originară din Germania. Era folosit drept animal de pază și companie.

Caracteristici ale Pinscherului German

Pinscherul German este foarte des întâlnit în Germania. În plus, este un câine valoros, deoarece este precursorul unor rase precum Doberman și Pinscherul în miniatură. De fapt, cel mai comun tip de pinscher (rattenfanger) provine dintr-o încrucișare între terrierul german și terrierul negru.

Printre caracteristicile sale fizice, se remarcă faptul că este un câine de dimensiuni medii, deși greutatea sa este cuprinsă între 14 și 20 de kilograme. Înălțimea sa la gât este între 45 și 50 de centimetri și nu există diferențe între masculi și femele. Este un câine elegant și mândru.

Cap

Potrivit Federației Cinologice Internaționale (FCI), această rasă are un craniu puternic și alungit, iar occipitul său nu este foarte evidențiat. Are un bot drept și nasul negru. În plus, este un câine cu un maxilar puternic și o mușcătură în foarfecă.

Pinscherul german are ochi care ies în evidență prin faptul că sunt negri, ovali și negri pigmentați. Urechile sunt lăsate în jos. Însă multe persoane le taie pentru a sta ridicate, deși această practică este inutilă și nemiloasă. Pe gât pielea este netedă, fără riduri.

Păr și culoare

Pinscherul german are părul scurt, stufos, foarte lucios, fără pete. Poate fi unicolor (maro roșcat, maro roșcat închis). De asemenea, poate avea părul bicolor în nuanțe de negru și maro roșcat.

În cazul câinilor cu păr bicolor, atrag atenția semnele roșiatice de pe ochi pe partea inferioară a gâtului, metacarpiene, picioare și interiorul membrelor posterioare, precum și pe perineu și piept. Acest lucru conferă câinelui un aspect foarte caracteristic.

Personalitatea Pinscherului German

Pinscherul German este un trotter. Mersul său este delicat și domol, iar spatele se menține ferm în timp ce se deplasează. Are o fire vioaie și energică, așa că trebuie să-ți faci timp să-l stimulezi, pentru că este foarte activ. Îi place să se joace afară, să alerge și să descopere lucruri noi, motiv pentru care are nevoie de stimulare fizică și mentală constantă.

Este un câine foarte inteligent și te poate „manipula”  cu atitudinea sa. Pe de altă parte, dacă nu-l educi bine, va deveni agresiv și posesiv. Tinde să-și apere stăpânul, teritoriul și jucăriile, poate cu prea multă îndârjire.

În plus, este o rasă care nu tolerează bine singurătatea și care se bucură mult de companie, mai ales de cei cu care au creat o relație bazată pe încredere. Dacă este lăsat singur mult timp, va distruge lucrurile din jur.

Pinscherul german în prima perioadă de viață

Când sunt pui, Pinscherii Germani sunt mult mai activi și mai energici, atât de mult încât pot fi copleșitori dacă stăpânii nu sunt pregătiți pentru asta. Fiind o rasă atât de dominantă, cei mici trebuie învățați să socializeze pentru a nu deveni teritoriali și agresivi față de alte animale.

Îngrijire

Pinscherul German necesită diverse îngrijiri de bază, iar periajul săptămânal este esențial. Deși are părul scurt, poate acumula o mulțime de păr mort, așa că ar trebui periat constant.

Deoarece are atât de multă energie, cel mai bine este să-l plimbi zilnic de câteva ori pe zi pentru a-l epuiza. Astfel, odată ajuns acasă va sta liniștit. Zilele de dresaj ar trebui să includă jocuri care să-i testeze intelectul și să-l învețe cum să se comporte acasă. Vei descoperi că este foarte inteligent și că învață trucuri rapid.

Datorită consumului mare de energie, necesită o hrană pentru câini de calitate, bogata in nutrienti, completă și echilibrată, fără organisme modificate genetic, fără hormoni, conservanți sau aditivi artificiali. În acest fel, mușchii și oasele vor fi protejate de eventuale leziuni rezultate din aportul redus de proteine, aminoacizi, minerale și vitamine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top