De ce hrana crudă nu este mai sănătoasă pentru animalele de companie

Experții în alimentația animalelor de companie susțin că hrănirea acestora cu alimente crude pune în pericol sănătatea lor și a persoanelor care locuiesc cu ele.

Există o întreagă dezbatere cu privire la alimentația animalelor de companie. Cu toate acestea, unii experți sunt convinși că aceasta este ideală și sigură pentru acestea.

Pe de altă parte, există oameni de știință care susțin că aceasta nu oferă beneficii animalelor. Însă tot mai mulți oameni aleg să o ofere câinilor sau pisicilor.

Iată de ce nu este recomandată hrana crudă pentru animalele de companie.

Ce este dieta BARF

Dieta BARF (Biologically Appropriate Raw Food)  constă într-o metodă de hrănire bazată pe carne crudă pe care unii o consideră mai bună și mai naturală. Această dietă include nu numai carne, ci și măruntaie, oase, fructe, legume, uleiuri și fructe uscate.

Această metodă – care exclude toate tipurile de alimente procesate – este adoptată de cei care consideră că animalul de companie, fie că este câine, fie că este pisică, nu este pregătit să se hrănească cu crochete sau alt tip de produs considerat mai puțin natural. Cu alte cuvinte, la prima vedere pare o opțiune mai sănătoasă și mai organică.

Avantaje și dezavantaje

Susținătorii dietei BARF susțin că ajută la stimularea sistemului imunitar și contribuie la sănătatea părului animalelor de companie. În plus, alimentele prea mult procesate pot deteriora microbiota intestinală a animalului.

Cu toate acestea, unii experți susțin că alimentele crude nu sunt mai sănătoase pentru animalele de companie. Spre deosebire de cei care pledează pentru alimentele crude adecvate din punct de vedere biologic, alții susțin că acest tip de hrană nu conține nutrienți și poate fi dăunătoare pentru dinți, intestinele animalelor și alte părți ale corpului lor.

Consecințele consumului hranei crude pentru animale de companie

În fecalele animalelor de companie care consumă alimente crude pot exista bacterii patogene / zoonotice, care riscă să fie transmise oamenilor prin contact direct. Această transmisie are loc, de obicei, prin contaminarea alimentelor după prepararea acestora.

Mai mult, dietele crude prezintă un risc ridicat de dezechilibru nutrițional, în special la animalele tinere, aflate în creștere. Înmulțirea anumitor paraziți poate fi favorizată de alimentele netratate, deoarece își completează ciclul biologic, în urma ingerării proteinelor ​​animale crude sau insuficient gătite.

Paraziți în mâncare

Bacterii precum Salmonella, Campylobacter, Enterobacteriaceae și din specia Clostridium perfringens pot apărea în hrana pe bază de carne crudă. Aceste specii bacteriene sunt capabile să treacă de la animale la oameni, punându-te în pericol dacă câinele sau pisica se infectează.

Prin urmare, este important să ai mai multă grijă atunci când  alegi hrana potrivită animalului tău de companie. Trebuie remarcat faptul că unele animale au organisme sensibile care ar putea fi cu adevărat afectate de o hrană necorespunzătoare.

Cum să îți hrănești corect animalul de companie

Pentru a găsi hrana potrivită pentru animalul tău de companie, poți consulta medicul veterinar. Acesta îți va spune ce trebuie să iei în considerare când alegi hrana pentru prietenul tău necuvântător.

Astfel, vei proteja sănătatea animalului de companie, oferindu-i hrana potrivită pentru el.

Gătirea alimentelor poate fi o opțiune mai bună și mai sigură pentru animal. De asemenea, poți utiliza echipamente de bucătărie specifice pentru a preveni răspândirea bacteriilor pe alte instrumente.

De asemenea, o soluție foarte bună pentru tine este să alegi o hrană pentru câini sau pentru pisici  100% naturală, fără conservanți, coloranți sau aditivi artificiali, hormoni sau organisme modificate genetic.

Reține că alegând o hrană de cea mai bună calitate vei contribui la sănătatea și fericirea animalului tău de companie.

Sănătatea sa este unul dintre cele mai importante lucruri. De asemenea, ar trebui să ții seama de faptul că dacă contractezi anumite boli, viruși sau bacterii de la animalele de companie ți-ai putea afecta destul de grav propria sănătate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top