Cum trebuie hrănite animalele de companie

Cantitatea de calorii din mâncarea unui animal de companie se modifică în funcție de vârstă, dimensiune și rasă, printre alți factori.

Nevoile nutriționale ale fiecărui animal de companie sunt diferite și depind de mulți factori precum:

 • vârsta,
 • sexul,
 • starea reproductivă sau
 • dimensiunea animalului

Este foarte important să alegi o hrană de bună calitate și să ajustezi cantitatea de calorii din mâncarea animalului de companie la greutatea sa ideală.

Ce cantitate de hrană ar trebui să îi dai animalului tău de companie

Nu există o cantitate exactă prestabilită pentru fiecare tip de animal, deoarece caloriile pe care trebuie să le consume depind de mai mulți factori și este important să le cunoști pentru a evita supraalimentarea sau înrăutățirea unui tablou clinic:

 • Vârsta
 • Mărimea
 • Greutatea ideală – nu trebuie să coincidă cu greutatea actuală a animalului, trebuie să fie în acord cu mărimea, rasă și vârstă.
 • Activitatea zilnică. Pe pungile cu hrană pentru câini este specificată de obicei rația zilnică pentru un câine cu activitate intensă, medie sau scăzută.
 • Boala sau patologia animalului.

În sălbăticie, lupii mănâncă o cantitate mare de alimente într-un timp scurt când este disponibilă. Prin urmare, câinii pot mânca o singură dată pe zi, deoarece stomacul lor suportă o mare distensie. Cu toate acestea, este mai indicat să împarți hrana în două porții dacă câinele este adult.

Împărțirea rației distribuie sarcina stomacului și favorizează o digestie mai bună. La rasele mici, metabolismul este mai rapid și împărțirea în porții permite distribuirea mai uniformă a energiei pe parcursul zilei. La rasele mari ajută la prevenirea răsucirii stomacului, o problemă obișnuită.

Un tip de hrană pentru fiecare vârstă

Motivul pentru care există mai multe formule ale aceluiași tip de hrană este aportul diferit de calorii de care are nevoie un animal. După cum am menționat deja, această cantitate variază în funcție de vârsta și mărimea animalului de companie, printre alți factori.

Iată diferitele nevoi nutriționale ale câinilor în funcție de vârstă:

 • Hrana potrivită pentru cățeluși

După alăptare, câinele va începe treptat să consume hrană uscată. De la două luni până la vârsta adultă, necesarul de energie și proteine ​​este ridicat pentru o creștere adecvată. Puii ar trebui să consume zilnic aproximativ 3500 – 4500 kcal dacă aparțin raselor mari și mijlocii și 3200 – 3800 kcal / kg dacă sunt de rasă mici.

În această etapă se recomandă împărțirea hranei în trei porții. În plus, poți profita de momentele de după masă pentru a-ți plimba câinele. Astfel, va învăța să-și facă nevoile afară.

 • Hrana potrivită pentru un câine adult

În acest caz, există o gamă variată de hrană. Nivelul de energie recomandat pentru un câine adult care nu este predispus la obezitate este de 3500 – 4500 Kcal pe zi.

Pentru câinii obezi sau cu predispoziție la obezitate, există hrană light cu 30% mai puține calorii. De asemenea, există și hrană bogată în calorii pentru câinii cu multă activitate zilnică, cum ar fi cei care practică sporturi intense.

 • Hrana potrivită pentru un câine senior

Ca regulă generală, la un câine sănătos, necesarul de energie este mai mic deoarece depozitează mai multe grăsimi. Activitatea metabolică este redusă. Temperatura corpului este și ea scăzută și, de regulă, sunt mai lenți și mai puțin activi. Prin urmare, are nevoie de doar 3000 sau 4000 Kcal pe zi, pentru a evita obezitatea.

Dacă animalul suferă de o boală, trebuie să alegi o hrană potrivită problemei sale ( cu un procent mai mic dintr-un anumit ingredient, cu un anumit ingredient în plus, cu o cantitate mai mică de anumiți nutrienți…).

Alegerea corectă a hranei este uneori esențială pentru tratarea simptomelor unei boli.

Cheia pentru o hrană corespunzătoare

Pentru ca animalul de companie să crească sănătos are nevoie de o cantitate corespunzătoare de hrană. În plus, procedând astfel vei preveni bolile odată ce ajunge devine adult, apoi senior. Însă nu numai cantitatea este importantă.

Nu doar de calorii trebuie să ții cont când alegi hrana câinelui tău. De asemenea, trebuie să ai în vedere calitatea, varietatea și proporția ingredientelor din compoziția hranei alese. Aceștia sunt principalii factori pe care trebuie să îi iei în considerare când alegi o hrană de calitate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top