Cum te poți juca cu pisica

Pisicile stau în casă și, spre deosebire de câini, necesită mai multă imaginație din partea proprietarilor, astfel încât să nu se plictisească de același joc. Este o activitate foarte benefică nu numai pentru adulți și copii, ci și pentru animalele de companie, deoarece jucându-te cu pisica ai grijă de sănătatea sa mintală și consolidezi legăturilor emoționale cu aceasta.

În acest articol îți vom oferi câteva exemple de jocuri pe placul pisicii: jocuri cu bețișoare pentru a implica și copiii, cu pungi de hârtie și cutii de carton, cu recompense alimentare și chiar și jocuri de-a v-ați ascunselea cu pisica.

Jocuri de pisici … și oameni!

Jocul cu pisica nu este doar o activitate distractivă, ci și esențială pentru sănătatea mintală a animalului. Jocul este important în asigurarea unui mediu stimulant de care felina are nevoie pentru a se menține sănătoasă și fericită.

Trebuie amintit că strămoșii pisicii urbane erau nevoiți să vâneze insecte, păsări, șoareci și alte mici mamifere pentru a supraviețui. O pisică sălbatică poate vâna 10-20 de prăzi mici pe zi, sunt de părere  oamenii de știință de la Universitatea Ohio, SUA, care au efectuat cercetări privind importanța jocului pentru pisici. Aceste pisici sălbatice sunt gata să prindă orice pradă posibilă imediat ce o detectează. Cu  toate că pisicile noastre nu mai au nevoie să vâneze hrană, ele trebuie totuși să aibă la dispoziție diverse obiecte și să se joace, sunt de părere experții. Din punctul acestora de vedere jocurile sunt o necesitate de bază, care mențin pisica fericită și motivată. În plus, prin intermediul jocurilor vei reuși să întărești legăturile afective cu pisica, iar asta te va face să zâmbește mai mult și să fii mai fericit.

Cutii și, în interior, o recompensă comestibilă

Oricine a trăit cu o pisică înțelege fascinația pe care acest animal o are pentru cutii. Această atracție poate fi folosită pentru a stimula mintea felinei și pentru a-i da posibilitatea să se joace. Astfel, o modalitate distractivă este de a distribui mai multe cutii de diferite dimensiuni în cameră. Poți folosi cutii de cereale, cutii de încălțăminte și chiar unele mai mari. Acum, tot ce mai rămâne este să ascunzi o recompensă comestibilă în ele… și să o determini pe pisică să o găsească.

Bețe și baghete potrivite pentru jocul cu copiii

Jocurile cu bețe și păpuși agățate sunt bune pentru copii, deoarece învață pisica să se joace, în timp ce picioarele și mâinile celui mic sunt protejate. Acesta este doar un exemplu al modului în care copiii și animalele pot deveni prieteni buni. În plus, pisicile le pot oferi lecții minunate celor mici, inclusiv să fie mai răbdători și să respecte alte moduri de viață.

Folosind o bandă de cauciuc pentru a agăța un șoarece de plastic de un băț sau o bagetă poți crea o jucărie pe care cei mici și felinele o vor împărți într-un mod sigur. Baghetele cu păpuși sunt o jucărie potrivită pe care copiii și pisicile o pot folosi, deoarece vor învăța felina că ceea ce vânează sunt jucării, în timp ce mâinile și picioarele minorilor sunt protejate, sunt de părere specialiștii în îngrijirea felinelor.

Jocuri cu pungi de hârtie

Cele mai iubite și apreciate jocuri și jucării de către pisici sunt ieftine și gratuite. Astfel, o simplă pungă de hârtie poate deveni un joc nesfârșit pentru ea. Și pentru a o face mai atractivă, poți pune o minge în interiorul pungii.

O altă alternativă distractivă este punerea acestei pungi de hârtie într-o cutie de carton. Felina va putea sări în interiorul cutiei. În timpul jocului va tot intra și ieși din cutie.

De-a v-ați ascunselea cu pisica

Dragostea pisicilor pentru adăposturi (cutii, dulapuri interioare etc.) îți poate fi de folos. Poți crea un joc minunat și distractiv. Din moment ce pisicile adoră cutiile, poți împrăștia câteva prin cameră și poți ascunde recompense alimentare în interior.

O minge care se mișcă

Jucăriile făcute în casă sunt de obicei foarte atractive și, de asemenea, gratuite. Și dacă în aceste zile ai cumpărat mai multă hârtie igienică poți face jucării cu ajutorul rolei de hârtie igienică.

O minge legată de o frânghie foarte lungă este o altă jucărie care va atrage majoritatea pisicilor, chiar și pe cele mai timide. Așadar, dacă nu vrei ca pisica ta să se plictisească sau vrei să fie fericită și sănătoasă mintal, joacă-te cu ea ori de câte ori ai timp.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top