Cum să alegi castronul pentru mâncare al câinelui în funcție de caracteristicile sale

Alegerea castronului pentru mâncare potrivit câinelui tău este o chestiune destul de delicată, căreia este posibil să nu-i acorzi atenția pe care o merită. Și, deoarece nu toți câinii au aceleași caracteristici fizice, castroanele trebuie să se adapteze la ei și nu invers.

O chestiune de mărime și înălțime

Cel mai important lucru este mâncarea din castron sau hrănitor, care trebuie să fie de calitate și adecvată vârstei, dimensiunii și caracteristicilor specifice animalului de companie.

Indiferent de materialul din care este fabricat castronul, câinii mari au nevoie de castroane mari, iar cei mici au nevoie de recipiente mici. Apoi intră în joc și alți factori, precum înălțimea și formatul indicat pentru fiecare animal.

Informații despre castroanele mari

Castroanele mari sunt ideale pentru:

  • Animale mari și înalte
  • Câinii care se recuperează după operație
  • Câini cărora le lipsește un picior
  • Animalele de companie mai în vârstă, au artrită sau au un esofag larg

Unii stăpâni sunt de părere că aceste castroane sunt confortabile, deoarece prietenii lor cu blană nu trebuie să-și aplece capul pentru a se hrăni. Printre beneficiile lor, se numără următoarele:

  • Scad stresul,
  • Promovează o digestie mai bună,
  • Permit înghițirea alimentelor într-un mod mai ușor,
  • Evită o presiune mai mare pe gât, spate, picioare și articulații.

Reține că ar trebui să măsori bine înălțimea animalului de companie înainte de a cumpăra un castron mare. Pentru a face acest lucru, trebuie să iei ca referință cel mai înalt punct al omoplaților câinelui tău. După ce măsori, scade 15 centimetri. Dacă câinele tău este mic, redu doar 10. Aceasta este înălțimea castronului de care are nevoie.

Fiecare câine cu castronul său

Dincolo de înălțime, iată alte opțiuni de care ar fi bine să ții cont când alegi castronul câinelui în funcție de caracteristicile sale fizice.

Castroane cu formă conică

Concepute pentru a împiedica câinii cu urechi lungi să se păteze sau să se ude atunci când mănâncă sau beau apă. Din acest motiv, au laturi abrupte și o deschidere îngustă.

Castroane puțin adânci

Recomandate pentru câinii cu nasul turtit și cățeluși, deoarece le permit să ajungă mai ușor la mâncare, eliminând tensiunea de la nivelul gâtului.

Castroane adânci

Concepute pentru animalele cu nasul lung, astfel încât să aibă mai mult spațiu pentru nas și gură, facilitându-le accesul la alimente.

Alte opțiuni pentru alegerea castronului câinelui

Dacă cățelul tău este lacom sau mănâncă repede, ia în considerare utilizarea unui castron cu alimentare lentă. Acesta este astfel conceput încât îngreunează accesul la alimente și permite animalului să se hrănească mai încet.

În acest fel, animalul tău de companie își va îmbunătăți digestia și absorbția nutrienților. În plus, în aceste cazuri ar trebui să alegi recipiente cu marginile superioare ridicate și cu marginea inferioară acoperită cu materiale antiderapante. Totul pentru a împiedica câinele să irosească alimentele și să-și tragă castronul în încercarea de a se hrăni.

Pe de altă parte, dacă ritmul de viață nu-ți permite să-ți hrănești prietenul cu patru picioare în mod corespunzător, ia în considerare achiziționarea unui hrănitor automat. Trebuie doar să alegi unul în funcție de mărimea câinelui și să-l programezi să distribuie mâncarea în anumite cantități și momente.

Înainte de a cumpăra un castron, poti consulta și medicul veterinar

Înainte de a cumpăra recipiente pentru hrana și apa animalului tău de companie, daca ai indoieli si neclaritati legate de nevoile specifice ale blanosului tau, nu urma doar indicațiile producătorului sau ale vânzătorului de produse pentru animale de companie. Poti consulta mai întâi medicul veterinar. Un bun profesionist va ști cu siguranță să îți spună de ce are nevoie cu adevărat animalul tău de companie, în funcție de caracteristicile sale fizice și de problemele de sănătate care pot exista.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top