Cum poți să-ți ajuți animalul de companie să se obișnuiască cu mutarea într-o nouă casă

Mutarea într-o nouă casă este stresantă atât pentru noi, cât și pentru animalele noastre de companie. Din acest motiv, dacă ai de gând să te muți în casă nouă este important să știi cum să-l ajuți să se obișnuiască cu acest lucru. Pentru animalul tău de companie, mutarea este un eveniment derutant și, prin urmare, este indicat să îl planifici cu calm. Iată cum trebuie să procedezi pentru ca mutarea să fie sigură și ușoară pentru tine și animalul tău de companie.

Alege casa visurilor tale gândindu-te și la animalul tău de companie

Este normal să-ți alegi casa la care visezi de multă vreme, totuși, asigură-te că și animalului tău îi place și că are un spațiu care să-i permită să trăiască fericit. Din acest motiv, experții sunt de părere că trebuie să-ți alegi casă cu gândul la animalul tău de companie.

Evaluează spațiul

Când vine vorba de nevoile legate de spațiu, pisicile și câinii diferă. Dacă animalul tău de companie este o pisică, asigură-te vă că locuința aleasă are suficient spațiu pentru a amenaja un loc cu rafturi deasupra mobilierului.

Dacă animalul tău de companie este un câine, trebuie să ții cont de rasa și vârsta acestuia. Câinii mai în vârstă, cățeii și cei obișnuiți să-și facă nevoile fiziologice afară vor trebui plimbați mai des și acest lucru este adesea dificil într-un bloc cu multe etaje sau în cazul unei case fără curte.

Obișnuiește-ți animalul cu procesul de strângere a lucrurilor

Dacă ai o pisică, știi că felinelor nu le plac schimbările. Orice proces pe care îl experimentează, dacă nu se desfășoară în mod corespunzător, poate contribui la apariția unor probleme de sănătate și de comportament, printre altele.

Ajută-ți animalul de companie  să se adapteze la procesul de mutare, aducând cutii în casă și familiarizându-l cu o cameră deja goală. Hrănește-l și pune-i acolo patul și jucăriile. În ziua mutării, ține-ți animalul de companie în acea cameră, cu ușa închisă, fie du-l la un prieten. Dacă va asta acolo pe parcursul mutării nu se va stresa, nu va intra în panică și nu va încerca să fugă în timp ce încarci cutiile cu lucruri în mașină.

Utilizează feromoni

Folosirea unui difuzor de feromoni în camera unde se află animalul tău îl va ajuta să se relaxeze în timpul mutării, când se vor auzi zgomote ciudate în casă. Feromonii sunt arome naturale, nedetectabile pentru oameni,  care contribuie la calmarea animalului. De asemenea, îi poți folosi atât în ​​casa veche, cât și în cea nouă.

Dă-i animalului mâncare puțină

Experții sunt de părere că animalul de companie nu trebuie hrănit atunci când se apropie călătoria cu mașina către cealaltă locuință, pentru a evita răul de mașină. În schimb, îi poți oferi cantități mici din mâncarea lui obișnuită pe tot parcursul zilei. Acest lucru îi va oferi animalului ceva de făcut în timp ce tu ești ocupat cu mutarea. În plus, în felul acesta îl împiedici să devină anxios. Nu uita să-i lași jucăria preferată la îndemână ca să aibă cu ce să-și ocupe timpul.

Familiarizează-ți animalul de companie cu geanta sau cușca de transport

Multe animale de companie nu suportă gențile sau cuștile de transport. Din acest motiv, în săptămânile sau lunile anterioare marii schimbări, este indicat să-ți obișnuiești treptat animalul de companie cu geanta sau cușca sa. Îi poți pune mâncarea înăuntru sau îi poți oferi recompense după o plimbare în cușcă. Acest lucru îl va ajuta să se simtă confortabil în ziua în care te muți.

Amenajează un loc sigur pentru animalul tău de companie

Este important ca mediul și locuința, pe lângă faptul ca sunt confortabile și plăcute, să fie sigure și pentru animalul tău. Ascunde cablurile electrice, acoperă colțurile în care s-ar putea bloca animalul tău de companie. Asigură-te că toate ferestrele au sticlă securizată, ferește plantele otrăvitoare din calea animalului. Altfel spus, ai grijă să îndepărtezi orice posibil pericol din calea prietenului tău necuvântător.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top