Ce e bine să știi despre alimentația corespunzătoare a unei pisici gestante

Ai o pisică gestantă și vrei să afli ce hrană să-i oferi? Îți spunem noi în ce constă alimentația unei pisici gestante.  Hrană oferită acesteia trebuie să fie bogată în proteine ​​de origine animală, precum și în grăsimi sănătoase. De asemenea, trebuie evitat excesul de carbohidrați.

Alimentația felinelor în timpul sarcinii este decisivă pentru dezvoltarea sănătoasă a puilor. În plus, pentru a nu-i pune sănătatea în pericol în timpul sarcinii și după asta, este important să-i oferi o alimentație corespunzătoare. Iată care sunt nevoile nutriționale ale pisicilor gestante și ce sfaturi este bine să urmezi pentru a-ți hrăni corect pisica:

Nevoile nutriționale ale unei pisici gestante

O pisică gestantă are nevoie de un aport mare de energie zilnic. Pe lângă menținerea sănătății, organismul său are nevoie de nutrienții necesari pentru dezvoltarea puilor. Din punct de vedere nutrițional, asta înseamnă creșterea numărului de calorii care îi permit organismului să genereze energie.

Cu toate acestea, acest aport caloric trebuie să se bazeze pe nutrienții esențiali de care are nevoie o pisică gestantă. Nu este eficient să-i oferi pisicii gestante o hrană bogată în carbohidrați pentru a beneficia de calorii suplimentare. Carbohidrații vor genera zahăr, nu nutrienți necesari femelei și puilor ei. Caloriile suplimentare pentru o pisică gestantă ar trebui să provină în principal din proteine ​​de origine animală, precum:

  • carne de vită,
  • pui,
  • organe,
  • crustacee,
  • ouă,
  • lactate etc.

În plus, trebuie crescut aportul zilnic de calciu, deoarece acest mineral este vital pentru dezvoltarea fătului. Spre deosebire de cățele, pisicile gestante au dificultăți în menținerea unui procent de grăsime corporală de aproximativ 25%. Acest nivel este cel ideal pentru producerea de lapte matern cu nutrienți adecvați. Prin urmare, alimentația din timpul sarcinii ar trebui să conțină mai multe grăsimi sănătoase, ceea ce pregătește pisica pentru alăptare.

Cum hrănești o pisică gestantă

Cel mai sigur mod de a satisface nevoile nutriționale ale pisicii tale este să-i oferi o hrană pentru pisici special concepută pentru această perioadă. Aceasta trebuie să conțină toți nutrienții esențiali necesari viitoarei mame și puilor ei. Astfel, pisoii vor putea mânca din farfuria mamei fără niciun fel de probleme. Acest lucru este esențial în perioada de înțărcare, când cățeii se pregătesc să renunțe la laptele matern pentru a începe să mănânce alimente solide.

Dacă vrei să-ți hrănești pisica cu hrană special concepută pentru pisici, îți recomandăm să alegi un sortiment fabricat din ingrediente de înaltă calitate, completă și echilibrată.

Pe piata se poate gasi hrană uscată pentru pisoi din prima lună de viață până la 1 an și pentru femele aflate în ultima etapă a sarcinii și pe parcursul alăptării până la recuperarea completă dupa naștere.

Reține! Hrana de proastă calitate este dăunătoare pentru animalele noastre de companie, în principal pentru pui și femelele gestante. În general, acestea au un conținut scăzut de proteine ​​​​animale și sunt bogate în cereale, ceea ce poate provoca multe probleme gastrice, cum ar fi formarea excesivă de gaze.

Cât ar trebui să mănânce o pisică gestantă

Pofta de mâncare a pisicilor crește în timpul sarcinii pentru a satisface nevoile nutriționale ale corpului. După naștere, vei observa că apetitul ei scade treptat până se normalizează. Prin urmare, trebuie să ții cont de faptul că pisica gestantă:

  • Trebuie să aibă mereu la dispoziție mâncare;
  • Are nevoie de o cantitate suficientă  de hrană pentru a-și potoli foamea și a avea energie;
  • Trebuie dusă regulat la veterinar pentru a afla cât a luat în greutate. În plus, este esențial ca medicul veterinar să vadă cum se dezvoltă puii.

Care este greutatea corporală a pisicii gestante

După cum poți observa, controlul greutății pisicii gestante este esențial pe toată durata sarcinii. De asemenea, este important ca femela să aibă o greutate sănătoasă înainte de a rămâne gestantă. În plus, este esențial să-i oferi medicamente preventive adecvate, indiferent de vârsta sau rasa sa. Pot apărea diverse patologii și malformații din cauza afecțiunilor pe care pisica mamă le transmite puilor ei.

În ceea ce privește prevenirea sănătății pisicii, trebuie să respecți calendarul de vaccinare și deparazitare și să nu uiți de vizita la veterinar la fiecare 6 luni. Totodată, pentru a preveni eventualele probleme de sănătate, cel mai bine este să-ți sterilizezi pisica.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top