Bobtail-ul japonez- pisica care poartă noroc

Există o serie de legende japoneze referitoare la pisica din rasa bobtail japonez. Coada ei în formă de pompon atrage mereu atenția. Despre bobtail-ul japonez, pisica care poartă noroc, s-au spus multe lucruri de-a lungul timpul. Este o pisică tare jucăușă și poartă noroc oricui vine în contact cu ea.

Japonezii o venerează întrucât consideră că le aduce noroc. Nu se știe cu siguranță când și unde s-a dezvoltat bobtail-ul japonez, dar această rasă face parte din cultura estică de secole.

Legende despre originea bobtail-ului japonez sau a pisicii purtătoare de noroc

Legenda spune că o pisică mică cu coadă scurtă, pe nume Maneki-Neko, i-a întâmpinat pe oameni. Acești oameni au afirmat că de fiecare dată când s-a întâmplat acest lucru, au avut o zi grozavă.

Datorită acestei legende, statueta Maneki-Neko care salută oamenii în semn de bun venit se află în fața Templului Gotokuji din Tokyo.

O altă versiune cunoscută a originii sale spune povestea unei pisici care dormea și a cărei coadă a luat foc datorită unei scântei de la un foc de tabără din apropiere. Pisica a fugit cu coada în flăcări în tot orașul imperial și a dat foc la tot ce-i stătea în cale. Împăratul a decretat, foarte enervat, că tuturor pisicilor ar trebui să li se taie coada pentru a evita un nou dezastru.

Caracteristici distinctive ale bobtail-ului japonez

Pisicile domestice au fost aduse din China și Coreea în Japonia în secolul al VI-lea. Pisicile cu o coadă în formă de pompon, apăreau în serigrafii și gravuri ale palatelor imperiale din secolul al XVII-lea.

Ciotul lor de coadă este foarte asemănător cu un pompon și este rezultatul unei mutații genetice naturale. Au un cap triunghiular, cu pomeți înalți, un nas lung și ochi ovali.

Picioarele din spate ale acestui frumos exemplar sunt puțin mai lungi decât picioarele din față, ceea ce le conferă un mod unic și elegant de mers pe jos.

Bobtail-ul japonez, pisica purtătoare de noroc este mică, cântărind aproximativ 2,5 până la 4,5 kilograme. Părul său este foarte moale și poate fi lung sau scurt. În ceea ce privește culoarea, există mare varietate de culori și combinații între acestea.

Motive pentru a vă lua o pisica din rasa bobtail japonez

Dacă ați decis că ați vrea un bobtail japonez ca animal de companie, aceste motive vă vor convinge:

  • Este activă și inteligentă;
  • Îi place să se joace;
  • Este foarte curioasă, îndrăzneață și mereu în alertă;
  • Comunică prin intermediul unei mari varietăți de sunete;
  • Este o pisică extrovertită, se înțelege bine cu copiii și cu alte animale de companie, în special câini;
  • Se adaptează ușor la oameni și situații noi;
  • Este foarte prietenoasă, îi place mult compania oamenilor.

Câteva sugestii dacă vă doriți un bobtail japonez

Pisica din rasa bobtail japonez are o speranță de viață cuprinsă între 9 și 15 ani. Poate ajunge chiar la 18 ani dacă este bine îngrijită și  i se oferă hrana adecvată, o hrană fără aditivi artificiali, fără organisme modificate genetic, ci cu ingrediente care conțin probiotice și nutrienții necesari pentru o viață frumoasă și sănătoasă.

Este indicat să îi periați blana cel puțin de două ori pe săptămână ( primăvara și toamna va fi necesar să o faceți mai des). Este important să îi tăiați unghiile în mod regulat.

Deși nu necesită o îngrijire specială, trebuie luate în considerare anumite lucruri: țineți-o în casă, pentru a o proteja de mașini, boli de la alte pisici și atacuri ale animalelor din apropiere.

Sfaturi pentru îngrijirea unui bobtail japonez

Este foarte important să îi păstrați litiera curată, pentru a preveni bolile comune la pisici, cum ar fi alergiile. Este indicat să îi curățați zilnic litiera și să îi schimbați nisipul o dată pe săptămână.

Localizarea litierei pisicii este o alegere dificilă. Cel mai bine este să o plasați într-un loc liniștit, departe de traficul zilnic al casei.

Această pisică trebuie hrănită cu alimente de bună calitate, iar dacă vreți să îi dați hrană preparată în casă, bobtail-ului japonez îi place peștele fără oase.

Acum, la final de articol, merită să ne amintim că bobtail-ul japonez, pisica care poartă noroc, a inspirat crearea popularului Hello Kitty: un personaj a cărui faimă a depășit trecerea timpului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top