5 dintre cele mai mici rase de pisici

Pisoii sunt tare drăgălași și, de multe ori, datorită acestui fapt, ne-am dori să nu crească, să rămână mici. Cu toate acestea, nu putem nega frumusețea și grația pisicilor adulte.

Dacă vrei să adopți un pisoi și speri ca la maturitate să nu fie foarte mare, să știi că acest lucru este posibil.  Orice rasă de pisici, chiar și cele mai mari, pot produce uneori exemplare mai mici. Totodată, multe pisici domestice sunt în mod natural mici. Cu toate acestea, există rase de pisici care cresc mai puțin decât felinele de talie medie. Iată care sunt cele mai populare și recunoscute cinci rase de pisici mici:

  • Singapura

Singapura este considerată cea mai mică rasă de pisici din lume, majoritatea pisicilor din această rasă având cam jumătate din dimensiunea unei pisici medii. Singapura are un corp mic, delicat, cu urechi lungi și ochi mari. Sunt foarte active și jucăușe și le place să se cațere.

Singapura este strâns legată de pisica abisiniană și, deși rasa a fost creată în Japonia, se pare că originile rasei au fost pisicile americane care au fost importate în Singapore și apoi exportate din nou odată ce a fost creată rasa.

  • Munchkin

Pisica Munchkin este o pisică cu un corp doar puțin mai mic decât al majorității pisicilor, dar are picioare deosebit de scurte, care o fac mult mai mică decât felinele obișnuite. Munchkin este o rasă relativ nouă, creată abia în anii 1980. Pisicile ce aparțin acestei rase sunt jucăușe și active. Pot să alerge și să sară ca o pisică normală, deși e posibil să nu poată sări atât de departe, fie atât de sus. Au picioarele scurte din cauza unei mutații genetice ce a avut loc la pisicile care au contribuit la crearea acestei rasei.

  • Cornish Rex

Cornish Rex este una dintre cele două rase de pisici cu blană neobișnuită. Pisicile ce fac parte din această rasă sunt mici și jucăușe, cu un aspect foarte asemănător unui pisoi. Blana lor este foarte moale, ondulată și hipoalergenică. Forma feței și urechilor lor este similară cu cea a pisicii siameze. De asemenea, au trăsături comune și sunt la fel de inteligente ca ele. În plus, se atașează foarte mult de stăpânii lor.

  • Devon Rex

Devon Rex se aseamănă foarte mult cu rasa Cornish Rex și, deși există asemănări incontestabile între cele două rase, ele sunt totuși foarte diferite una de cealaltă.

Devon Rex este o altă rasă mică, cu o personalitate puternică și un nivel de inteligență ridicat. Ea poate fi  învățată să facă trucuri asemenea unui câine.

Pisicile ce aparțin acestei rase au corpul mic, subțire și urechi mari, asemănătoare liliecilor. Devon Rex are, de asemenea, blana ondulată sau creață, dar se distinge de Cornish Rex deoarece aceasta se datorează unei anomalii genetice diferite.

Împerecherea unei pisici Devon Rex cu o pisică Cornish Rex va avea ca rezultat o pisică cu blană normală, netedă, deoarece gena pentru fiecare mutație nu va fi dominantă atunci când este încrucișată cu o genă diferită. Pisicile Devon Rex au mustăți foarte scurte, care pot avea și un aspect ondulat.

  • American Curl

Pisicile American Curl sunt de diferite de dimensiuni, dar majoritatea exemplarelor din această rasă se află la capătul de jos al scalei. Pe lângă faptul că sunt mici și, în general, atrăgătoare din punct de vedere al dimensiunii și proporțiilor, ele, de asemenea, ies în evidență datorită urechilor crețe care dau numele acestei rase.

Acestea nu au nevoie de îngrijiri suplimentare. Pentru a le menține sănătoase, urechile trebuie doar curățate. În rest, această rasă este sănătoasă și activă. De asemenea, necesită puțină îngrijire.

Pisicile American Curl sunt foarte liniștite, prietenoase și la fel de jucăușe ca celelalte, ceea ce le transformă într-o  bună alegere pentru familiile cu copii mai mari.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top