Sfaturi privind stimularea apetitului unui câine

O alimentație zilnică adecvată este baza sănătății unui animal de companie. Pentru ca un câine să aibă parte de o viață frumoasă și sănătoasă, trebuie să fie mereu bine hidratat și să aibă parte de mese regulate, bogate în toți nutrienții esențiali dezvoltării sale corespunzătoare.

Vitalitatea sa, ca și în cazul oamenilor, este dată în primul rând de hrană și de condițiile în care trăiește. Cu toate acestea, este posibil ca, la un moment dat, apetitul câinelui să scadă și să refuze să mănânce. Din acest motiv, îți vom spune cum trebuie să procedezi pentru a-i stimula apetitul acestuia.

Sfaturi practice

Există modalități sigure de a trezi apetitul câinelui tău. Iată câteva sfaturi foarte utile de care trebuie să ții cont atunci când acesta își pierde pofta de mâncare și refuză hrana:

 • Asigurarea unei alimentații echilibrate și corecte câinelui trebuie să se numere printre obiectivele tale principale, dacă vrei să fie plin de energie.
 • Hrana pe care i-o oferi și modul în care acesta o consumă îți pot oferi informații prețioase despre starea generală de sănătate a câinelui.
 • Fiecare rasă de câini are propriile caracteristici și nevoi nutriționale. Cantitatea de hrană potrivită oferită zilnic, ajută animalul să fie într-o formă bună. Ce se întâmplă când patrupendul nu mai are poftă de mâncare? În general, când patrupezii refuză să mănânce, stăpânii se alarmează imediat și încep să-și pună o mie de întrebări cu privire la alimentația lor.
 • Fiind animale carnivore, simt uneori nevoia să mănânce și altceva decât ceea ce li se oferă. Dacă câinele nu are poftă de mâncare, îi poți oferi pește de calitate, foarte sănătos pentru ei. Este posibil să îi placă o proteină mai mult decât alta.
 • Pentru a-ți determina câinele să mănânce, încearcă să-i umezești crochetele. Este posibil să refuze mâncarea din cauza durerii de dinți, iar acest truc simplu îl poate determina să înceapă să mănânce.
 • Pentru a stimula apetitul câinelui îi poți împărți rația zilnică în două mese, respectând întotdeauna porțiile potrivite. Această strategie poate intriga câinele și îi poate stârni pofta de mâncare. Există șanse ca acesta să mânânce tot ce-i pui în castron. Ai grijă, totuși, să nu îi dai pe lângă porția „normală” de mâncare și altceva. Există riscul ca prietenul tău necuvântător să mănânce deliciile oferite și să renunțe la hrană.
 • Totodată, pentru a-i stimula apetitul câinelui este important ca acesta să nu aibă mâncarea mereu la dispoziție. Lasă-i mâncarea la dispoziție circa 15 minute. Dacă după trecerea timpului nu a mâncat tot din farfurie sau nu a mâncat deloc, nu este nicio problemă. Ridică-i recipientul cu mâncare și dă-i-l mai târziu. Fă acest lucru pentru câteva zile. Vei vedea că, în cele din urmă, metoda va da rezultate.

Există, de asemenea, stimulente ale apetitului pentru câinii care nu au mâncat zile întregi. Acestea sunt ideale și pentru cei care trebuie să-și recapete forma sau se recuperează după boală. În cazul bolilor de rinichi, de exemplu, câinele refuză să mănânce și apetitul său este scăzut, iar stimulentele îl ajută să aibă parte de un aport caloric adecvat.

Lipsa poftei de mâncare- ce este important de știut

Acum că ai aflat cele mai bune modalități de a trezi apetitul câinelui tău, este bine să știi care sunt motivele pentru care un câine poate refuza hrana și ce poți face pentru a-l ajuta. Există multe cauze care pot determina un câine să-și piardă pofta de mâncare. Dintre cauzele comune fac parte:

 • durerile de stomac,
 • anxietatea și stresul,
 • gripa, bolile dentare sau
 • disfuncțiile cognitive.

Chiar dacă primul impuls este de a-i schimba imediat alimentația câinelui pentru a-l încuraja să mănânce din nou, acest lucru poate fi o greșeală. În plus, ar putea agrava situația deja critică.

Cel mai bine este să consulți un medic veterinar pentru a afla dacă refuzul de hrană se datorează unor probleme de sănătate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top