Rasa Yorktese, ce trebuie să știi despre ea

Ai auzit de rasa Yorktese? Yorktese este rezultatul încrucișării a două rase binecunoscute. Yorktese este o rasă hibridă rezultată din încrucișarea dintre Yorkshire Terrier și Bichon Maltez. Este un câine de talie mică, deși există și o versiune toy la fel de fermecătoare.

Caracteristicile rasei Yorktese

Yorktese s-a născut din curiozitatea unui crescător care a încrucișat un Yorkshire Terrier cu un Bichon Maltez prin anii ’80. În ciuda faptului că este o rasă cunoscută în întreaga lume, nu este încă recunoscută de nicio entitate chinologică.

Acești câini frumoși au fost crescuți pentru prima dată în Statele Unite, dar în prezent sunt crescuți și în alte țări. Câinii din rasa Yorktese sunt mici, variind în înălțime de la 15 la 31 de centimetri, cântărind între 2,5 și 5 kilograme și având o speranță de viață care variază între 10 și 13 ani.

Yorktese- Corp și cap

Yorktese are un corp bine proporționat și compact, membrele sale sunt scurte și musculoase, deși puțin mai lungi decât cele ale maltezului. La rândul său, capul este de mărime mijlocie, botul este lung și rotund, nasul este negru. De asemenea, ochii sunt întunecați și rotunzi, iar urechile sunt lăsate pe părțile laterale ale capului.

Yorktese- blană și culoarea

Una dintre cele mai remarcabile caracteristici ale unui câine Yorktese are de-a face cu blana sa, deoarece este considerată hipoalergenică întrucât nu cade. Pe de altă parte, blana sa este lungă și densă, precum și moale, deoarece are un substrat lânos care îl protejează de temperaturile scăzute. În ceea ce privește culorile, acestea sunt diverse: argintiu, alb, bej, maro scorțișoară și negru. Există însă și exemplare a căror blană cuprinde toate aceste culori.

Personalitatea unui câine din rasa Yorktese

În ciuda faptului că are o înfățișare drăguță, câinele Yorktese este puternic și hotărât, dar foarte dependent. Prin urmare, necesită o atenție constantă din partea stăpânului, deși nu are nevoie de foarte multă protecție. De altfel, această dependență de stăpân poate contribui la apariția unor probleme de conviețuire cu alte animale, dacă aceștia nu învață să socializeze corespunzător încă din primele luni de viață.

Trebuie remarcat faptul că această rasă hibridă este, de asemenea, neîncrezătoare, așa că va fi întotdeauna reticentă față de oameni și alte animale. Cu toate acestea, odată ce capătă încredere, se va comporta exemplar.

Yorktese-dresaj

Câinele din rasa Yorktese este ușor de educat atâta timp cât dresajul este început devreme și combinat cu o socializare corespunzătoare. Cu toate acestea, trebuie luat în considerare faptul că această rasă are o personalitate puternică, de aceea comenzile vor trebui repetate de mai multe ori și folosite în mod constant recompensele.

În niciun caz câinele nu trebuie pedepsit dacă nu se supune sau nu învață trucurile. Și nici nu trebuie suprasolicitat cu sesiuni lungi de dresaj. Trebuie să existe o pauză pentru joacă și răsfăț.

Yorktese- îngrijire

Yorktese are nevoie de îngrijirea de bază de care are nevoie fiecare câine. În plus, trebuie ținut cont de natura sa dependentă. Cel mai bine este să se evite apariția unor probleme de comportament, cum ar fi anxietatea legată de separare. În plus, blana necesită periaj zilnic pentru a nu se încurca. Ea trebuie să fie curată și moale. Trebuie să-i faci baie la fiecare 30 sau 45 de zile pentru a evita mirosurile neplăcute.

De asemenea, trebuie să-i oferi hrană pentru câini de bună calitate, completă și echilibrată, ce conține toți nutrienții necesari unei bune dezvoltări a câinelui.

În ceea ce privește sănătatea, rasa Yorktese este mult mai sănătoasă decât rasele care stau la baza creării ei. Cu toate acestea, câinii ce aparțin acestei rase pot avea probleme la urechi, gură și ochi, cum ar fi cataracta, otita și glaucomul. În unele cazuri, pot apărea și afecțiuni precum colapsul traheal, insuficiența cardiacă valvulară cronică și luxațiile rotuliene. Toate acestea ar putea fi controlate sau tratate preventiv prin controale constante la medicul veterinar, o hrană de calitate și îngrijire la domiciliu.

După cum poți observa, Yorktese este un câine deosebit, foarte frapant din punct de vedere fizic și cu o personalitate care trebuie luată în considerare înainte de a lua decizia de a-l adopta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top