Pot sau nu pisicile să mănânce carne de pui crudă?

Ai o pisică și te-ai întrebat mereu dacă poate să mănânce carne de pui crudă? În acest articol vei afla răspunsul.

Deși consumul de fructe și legume poate avea beneficii pentru pisici, aceste animale sunt strict carnivore. Prin urmare, corpul lor are nevoie de proteine ​​de origine animală, pentru o  sănătate și o bunăstare corespunzătoare.

Carnea de pui prezentă în dieta oamenilor poate fi consumată și de pisici. Este săracă în grăsimi și are un conținut nutrițional echilibrat. Prin urmare, este o opțiune bună pentru animalul tău de companie felin.

Cu toate acestea, deoarece mâncarea joacă un rol esențial în bunăstarea pisicii, trebuie să i-o furnizezi în mod corect. În acest sens, trebuie să ții cont de câteva lucruri importante.

Pisicile pot mânca carne de pui crudă. De fapt, această carne este una dintre cele mai sănătoase opțiuni pentru animalul tău de companie. Cu toate acestea, trebuie să te asiguri că pisica nu este alergică la acest aliment. Mergi cu ea la control pentru ca medicul veterinar să îți poată oferi un răspuns concret în acest sens.

După cum am menționat mai sus, carnea de pui este bogată în proteine ​​și are un conținut foarte scăzut de grăsimi. Adică nu este grasă, fiind o bună alegere și pentru o pisică obeză. De asemenea, este ideală pentru pisoi și pisicile în vârstă, deoarece se digeră ușor.

Recomandări

Dacă vrei să-i dai pisicii tale carne de pui crudă, asigură-te că nu este alergică la ea și că nu-i provoacă probleme gastro-intestinale. Ia legătura cu un medic veterinar dacă apare vreo problemă.

Asigură-te că-i oferi carne de pui de calitate și mereu proaspătă. În acest fel, vei evita apariția unor probleme digestive la felină.

Riscurile consumului de carne de pui crudă

Deși pisica este atrasă de proteine, există unele riscuri atunci când felina consumă pui crud. De exemplu, dacă nu cureți și nu speli corect carnea, ți-ai putea pune în pericol animalul de companie. Produsele brute pot să conțină diverse bacterii enteropatogene.

Oasele de pui prezintă, de asemenea, un risc pentru animalul de companie felin. Această carne este bună, atâta timp cât este bine dezosată. Dacă nu, pisica ar putea înghiți bucăți mici de os sfărâmat care i-ar putea provoca leziuni la nivelul organelor interne.

Ce să faci dacă pisica ta a ingerat pui crud nedezosat bine

Acordă o atenție deosebită reacției pisicii după ce mănâncă. Dacă felina a consumat pui crud dezosat rău, este posibil să înceapă să vomite, să aibă diaree sau alte probleme de sănătate. În acest caz, va trebui să nu-i mai dai pui crud și să mergi cu ea rapid la veterinar.

Ce parte din pui poate mânca pisica

Pentru a evita situațiile neplăcute, este important să știi care parte a puiului crud este benefică pentru animalul de companie. Pieptul de pui este cea mai bună alegere pentru pisici. Acesta conține proteină animală pură, minerale și  taurină, fiind foarte hrănitor.

Cu toate acestea, îi poți da pisicii și măruntaie de pui. Dacă sunt proaspete, organele sunt benefice pentru sănătatea felinei. Conțin multă apă, grăsimi sănătoase și au diferite texturi. Nu uita de aroma lor puternică, care poate stimula simțurile animalului.

Pe lângă părțile deja menționate, pisicile pot consuma și oase de pui crude, atâta timp cât sunt mărunțite fin. Trebuie remarcat faptul că aceste oase sunt bogate în calciu, fiind foarte sănătoase. Cu toate acestea, asigură-te că le mărunțești foarte, foarte bine.

De asemenea, reține că hranirea felinei depinde și de mărimea, greutatea, vârsta și starea ei de sănătate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top